Krimi21. november 2022

Toldere konfiskerer tonsvis af kokain: Kan ikke nå at destruere det

Belgiske toldmyndigheder konfiskerer så meget kokain, at de ikke har kapacitet til at destruere det hele
Her ses en gigantisk kokainfangst i Belgien i 2012. Landet beslaglægger dog stadig store mængder - faktisk så meget at de har svært ved at destruere det.  
Her ses en gigantisk kokainfangst i Belgien i 2012. Landet beslaglægger dog stadig store mængder - faktisk så meget at de har svært ved at destruere det.
 Foto: Scanpix Denmark

Belgien konfiskerer så meget kokain, at landet har problemer med at destruere det.

Det fortæller de belgiske toldmyndigheder mandag ifølge AFP.

De store mængder kokain kommer fra smuglere, der forsøger at få det ind i Europa gennem den store havn i Antwerpen.

Og selv om det umiddelbart synes som en succes, at myndighederne får fat i så store mængder narkotika, skaber det også bekymring hos myndighederne.

Man er nemlig bange for, at de lagre, hvor kokainen bliver opbevaret, bliver røvet af bander, der øjner en mulighed for at få fingrene i det værdifulde kokain.

Ifølge Francis Adyns, der er talsmand for de belgiske toldmyndigheder, er der en løsning på vej.

Kokainen kommer fra Latinamerika, og det er ikke små mængder, der bliver forsøgt ind i Europa. Belgiske myndigheder er i år ved at sætte rekord, når det gælder mængden af beslaglagt kokain.

Fortsætter konfiskeringerne i samme tempo, vil myndighederne have beslaglagt over 100 ton i løbet af året. Sidste år konfiskerede man 89,5 ton.

Lokale medier har berettet om, at bander bruger droner til at holde øje med toldmyndighederne for at finde frem til, hvor kokainen bliver gemt.

Sponsoreret indhold