Krimi 11. januar

Toldere fandt 4,1 kilo kokain i Københavns lufthavn

Toldere i Københavns Lufthavn har fundet 4,1 kilo kokain i en mands kufferter
Tolderne i Københavns Lufthavn har fundet 4,1 kilo kokain.
Tolderne i Københavns Lufthavn har fundet 4,1 kilo kokain.
Arlivfoto: Enrique Castro-Mendivil/Reuters/Ritzau Scanpix

Da to kufferter i Københavns Lufthavn tirsdag blev undersøgt i en stikprøvekontrol, fandt tolderne flere kilo narko.

Nærmere bestemt gemte der sig 4,1 kilo kokain i de to kufferter, viste en scanning. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Toldstyrelsen har udsendt onsdag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kufferterne tilhørte en rejsende mand, men han oplyste, at han havde fået kufferterne af en ven og ellers intet kendte til dem.

Herefter blev han anholdt af Københavns Politi.

- Vi finder med jævne mellemrum kokain i de rejsendes bagage. Der er et stort marked for narkotika af denne type, og derfor holder vi et skarpt øje på rejsende, der vækker mistanke om smugling.

- Kontrollen foregår i et tæt samarbejde med politiet i lufthavnen, siger Mette Helmundt, funktionsleder i Toldstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Toldstyrelsen finder generelt narko i både flydende og fast form - og i alle typer af varer og transportmidler. Det er alt fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre.

De seneste tal på narkotikaområdet viser, at Toldstyrelsen tilbageholdt mere end 600 kilo narkotika på grænsen i første halvår 2022 - herunder 41 kilo kokain.

Sponsoreret indhold