Tog sig en lur bag rattet i en Tesla med 140 km i timen

Arkivfoto: Det avancerede instrumentbræt i en Tesla, som består af en touchskærm, hvor man slår det selvkørende system til

Arkivfoto: Det avancerede instrumentbræt i en Tesla, som består af en touchskærm, hvor man slår det selvkørende system til

Foto: Ritzau Scanpix

Det kan være farligt at få al for meget tiltro til sin autopilot, hvis man samtidig går og er lidt søvnig.

I Canada udløste for en 20-årig mands vedkommende en bøde for uansvarlig kørsel og en indkaldelse til retten, da han blev stoppet af politiet på en motorvejsstrækning ved byen Ponoka i Alberta-prvinsen.

Politiet i Alberta oplyser på Twitter, at den selvkørende bil nåede op på hele 140 kilometer i timen, mens den sovende mand og en medpassager intetanende sad bag rattet.

Fartgrænsen på motorvejen i Canada ligger på 110 kilomter i timen. 

Begge de forreste sæder i bilen var lænet helt tilbage i den Tesla, som ifølge det canadiske nyhedsmedie CBC, var en elektrisk model udstyret med en fuldautomatisk autopilot.

Funktionen gør det muligt for bilen at styre, accelerere og bremse automatisk inden for en bestemt bane, men det er ikke meningen, at den skal køre helt uden menneskelig indvirken. 

Tesla advarer selv på deres hjemmeside mod at benytte sig af autopilot uden aktiv chaufførovervågning. 

Darin Turnbull, som er betjent, fortalte til CBC, at han var ”målløs”, og at han ikke havde oplevet noget lignende i løbet af sin to år lange karriere hos politiet. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close