Krimi19. april 2023

Tjekkede patientjournalen i sagen om 13-årig pige: Nu er medarbejdere hjemsendt

Medarbejdere i Region Hovedstaden og Region Sjælland har kigget i 13-årigs patientjournal. De er nu hjemsendt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Bonusfaren til 13årig havde mandag et behov for at se den mand, som er sigtet for at have bortført den 13-årige pige. Nu vil Landsforeningen for Advokater have ændret reglerne for navneforbud.
 Video: Mikael Rieck

Et antal medarbejdere i Region Hovedstaden og Region Sjælland er hjemsendt, efter det er konstateret, at de har været inde i en patientjournal tilhørende den 13-årige pige, der i weekenden ifølge politiet var udsat for alvorlige overgreb på Vestsjælland.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De ansatte er hjemsendt, mens det undersøges, om der var faglig begrundelse for de opslag, de i løbet af weekenden har lavet i patientjournalen tilhørende den 13-årige pige.

Sagen er anmeldt til både Datastyrelsen og Styrelsen for Patientklager. Regionerne er i dialog med politiet.

- Jeg kan ikke udtale mig om de konkrete ansættelsesretlige konsekvenser for de enkelte medarbejdere, men med de skærpende omstændigheder i den konkrete sag, så betyder det, at alle ansættelsesretlige konsekvenser - herunder afskedigelse - er i spil.

- Samtidig vurderes det i hver enkelt tilfælde, om der skal ske politianmeldelse af den enkelte medarbejder, siger Rasmus Møgelvang, som er hospitalsdirektør på Rigshospitalet, ifølge meddelelsen.

Rasmus Møgelvang har været i kontakt med pigens mor og har på hospitalets vegne undskyldt og understreget, at han og ledelsen i de to regioner ser med dybeste alvor på sagen.

- Vi har alle været dybt berørt over den her sag, men jeg bliver virkelig både rystet og ulykkelig over, hvis der er nogle af vores medarbejdere, der ikke har kunne styre deres nysgerrighed og har snaget i en journal, der ikke bare handler om et barn, men et barn, der har været udsat for en forfærdelig forbrydelse, siger Rasmus Møgelvang.

Regionerne vil evaluere sagen grundigt og om der er behov for at justere i regionens kontroller med patienternes sundhedsoplysninger, skriver Region Hovedstaden.

Pigen blev fundet søndag efter en politieftersøgning. Herefter blev hun bragt ind til undersøgelser på Rigshospitalet.

Den 13-årige pige forsvandt lørdag efter at have delt aviser ud på sin rute.

En 32-årig mand er sigtet for at bortføre hende og for at have udsat hende for voldtægt og andet seksuelt forhold end voldtægt.

Han erkender delvist sigtelsen og er blevet varetægtsfængslet frem til 11. maj.

Sponsoreret indhold