Krimi7. april 2020

Tivoli bløder: Så mange penge taber de om dagen

Omfanget af den daglige tabte omsætning er enormt for den gamle have i midten af København
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/10.3966281a.jpg
 Foto: Aller Media

Som så meget andet er forlystelsesparken i hjertet af København, Tivoli, lige nu helt og aldeles lukket på grund af coronavirus.

Og det kan i dén grad ses på økonomien for parken, der lige nu dagligt går glip af intet mindre end seks millioner kroner.

Det skriver Tv2 Lorry, som også har talt med Tivolis direktør, Lars Liebst, der frygter for udsigterne for den gamle forlystelsespark.

- Det må helst ikke fortsætte for længe, for det er klart, at det kan vi jo ikke holde til i længden. Vi er heldigvis i en finansiel stærk situation, men det er klart, at når vi har forventet seks millioner i omsætning og i stedet får nul, så vil det få konsekvenser, hvis nedlukningen fortsætter for længe, siger han til Lorry.

I alt er 1223 helårsansatte lige nu sendt hjem med løn under de hjælpepakker som staten har søsat. Tivolis andel af lønudgifterne er altså således skåret ned, og i stedet er det hjælpepakkerne der finansierer størstedelen af udbetalingerne.

Desuden fortæller direktøren at Tivoli lige nu sparer penge ved ikke at annoncere og markedsføre, som de plejer.

Turismen, som lige nu er sat gevaldigt på vågeblus, er ligeledes et vigtigt aspekt i Tivolis budgetter. Og her håber Lars Liebst, at der kan tænkes lidt alternativt, så flere danskere har tænkt sig at besøge haven, når samfundet igen åbner.

- Der bør være billigere togbilletter mellem landsdelene, og så bør prisen for at krydse Storebæltsbroen også sænkes. Man bør fjerne nogle af de barrierer, der kan være, for at folk kommer rundt i landet og støtter de hårdt ramte danske virksomheder i oplevelsesindustrien, siger Lars Liebst, som dermed håber, at danskerne kan få lyst til at være turister i eget land og eksempelvis komme fra Jylland til København og gå i Tivoli.

Coronaudbruddet kom umiddelbart inden Tivoli skulle til at gøre klar til åbning i starten af april, og af samme grund er flere helt nye medarbejdere ansat uden nogensinde at have nået at være på arbejde.

Rigtig mange andre store kulturelle tilbud er hårdt ramt. Eksempelvis er akvariet Den Blå Planet tæt på konkurs på trods af kulturministerets hjælpepakker, fordi påsken plejer at være stedets vigtigste indtægtsperiode.

Sponsoreret indhold