Krimi28. januar 2021

Tiltalt for at tage på hævntogt for tv-kendis: - Jeg fik 2500 kroner

En 19-årig mand, der er sammen med tre andre unge mænd og en tv-kendis, er tiltalt for røveri og hærværk.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20191123-072115-7_28mb_0.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

En 19-årig mand har i dag sammen med tre andre unge mænd og en kvindelig, tidligere tv-kendis, taget plads på anklagebænken.

De unge mænd blev - ifølge Fyns Politi - instrueret af den kvindelige tv-kendis til at begå røveri og hærværk mod hendes tidligere kæreste.

Tv-kendissen har siddet varetægtsfængslet siden 10. september. Hun nægter sig ligesom de unge mænd skyldige i tiltalen.

Da den 19-årige mand, der var iført mørkeblå cowboybukser, en lidt forvasket hvid lynlåstrøje og et par karakteristiske mørke Nike Air Max, indtog vidneskranken forklarede han, at han var taget fra Sjælland til Fyn den weekend for at hjælpe TV-kendissen.

Han havde fået at vide, at tv-kendissens ekskæreste var pædofil, og det havde ifølge hans egen forklaring fået ham til at køre den lange tur.

Da de ankom til ekskærestens adresse sent om aftenen den 28. august brød to af drengene et vindue i køkkenet op og lukkede resten ind, forklarede den 19-årige mand.

Ifølge den unge mands forklaring skubbede han ekskærestens nye kone, før han også slog ekskæresten.

Aftenen forinden skulle tv-værten ifølge anklageskriftet have overtalt sine nu medtiltalte til at begå røveri og hærværk mod ekskæresten på hans adresse i Svendborg.

Til politiet har den 19-årige mand forklaret, at han skulle hjem til ekskæresten for at fortælle, at han skulle holde sig væk fra den tidligere tv-vært.

Den 19-årige fortalte, da han havde taget plads i midten af retslokalet med mundbindet nede om hagen og en frisure – der mest ligner en ensom ø - med en tot hår på toppen, at han havde modtaget omkring 2500 kroner inklusiv benzin fra tv-kendissen.

  • - Jeg vil skyde på, at det var en tusse jeg fik i hånden efter.

Efterforskningen har vist, at det angiveligt var en heftig konflikt mellem tv-værten og ekskæresten, der skulle have udløst den voldsomme handling.

Det viser blandt andet sms-beskeder.

Ifølge tiltalen begik den ene af de tiltalte sammen med flere andre gutter et andet overfald måneder forinden i februar.

Her gav tv-kendissen dem en strømpistol, et jernrør og et reb til at binde manden med. Ifølge tiltalen skulle han mishandles med de to våben, men da de tre unge nåede hen til ejendommen, opgav de at bruge deres medbragte våben.

Én af de unge mænd slog en hånd gennem en skabslåge, ligesom ekskæresten ifølge anklageskriftet også blev truet.

- Du skal takke ham for, at han ikke slår dig ihjel.

- Hvis du siger noget til nogen, eller hvis du flytter dig, så slår jeg dig fandeme ihjel.

Tæskeholdet kastede efterfølgende ifølge politiet ekskærestens iPad, iPhone, router og bilnøgler i et fyldt badekar og forlod ejendommen med flere hestepas, en bærbarcomputer og ekskærestens NEM-ID.

I sidste øjeblik er der kommet to anklagepunkter ind i anklageskriftet. Det handler om, at kvinden har kørt på uforsvarlig vis. Hun blev standset på Svendborgmotorvejen, efter hun havde kørt slingrende.

Hun var ifølge anklageskriftet påvirket af blandt andet medicin. Hun erkender dette forhold, men nægter altså at have orkestreret overfaldene på ekskæresten.

Efter planen falder dommen mandag i næste uge.

Sponsoreret indhold