Krimi16. april 2024

Tiltalt for drabet på Hanne With: Stranguleret med kabel

Den 54-årige mand er tiltalt for 1. januar 1990 at have dræbt sexarbejderen Hanne With
Hanne With blev dræbt nytårsnat 1989/90 i sin lejlighed i Fensmarksgade. Dna-spor ført til anholdelse af en 53-årig mand som den 7. februar 2024 blev en fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabet på den 23-årige kvinde.
Hanne With blev dræbt nytårsnat 1989/90 i sin lejlighed i Fensmarksgade. Dna-spor ført til anholdelse af en 53-årig mand som den 7. februar 2024 blev en fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabet på den 23-årige kvinde.
 Foto: Politifoto/Ritzau Scanpix

Hele anklageskriftet mod den 54-årige mand er netop blevet frigivet, og det er særdeles grusom læsning.

Allerede i sidste uge kunne Københavns Politi fortælle, at slagteren var blevet tiltalt for drabet på Hanne With nytårsnat 1990.

Han er tiltalt for 1. januar 1990 at have dræbt Hanne With ved slag og spark i hovedet og på kroppen samt stranguleret hende med et antennekabel.

Deruodover skal han ifølge anklageskrift have stukket og snittet hende adskillige gange med forskellige stikvåben.

Den 53-årige mand nægter sig skyldig – han har i retten forklaret, at han aldrig har set den dræbte kvinde før.

Politiet fandt frem til ham takket være udviklingen i dna-teknologien.

Københavns Politi havde især koncentreret sig om analyser af dna-materiale, som blev fundet på Hanne Withs bukser, og som med meget stor sandsynlighed stammer fra gerningsmanden, lød det.

En analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut havde ifølge politiet påvist, at dna-materialet stammer fra den 54-åriges søn, hvis dna findes i politiets dna-register.

Den 54-årige blev anholdt den 6. februar i år i forbindelse med sagen, og den følgende dag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Den drabssigtede er født og opvokset på Djursland og aftjente fra 1989 til 1990 sin værnepligt på et af Søværnets skibe i København.

Under grundlovsforhøret fortalte manden, at han den nytårsnat var på Lades Kælder i Kattesundet - en sidegade til Strøget.

Her drak han ifølge ham selv "sig i hegnet", og siden tog han tilbage på skibet. Politiets teori er dog, at det var ham, som prajede en hyrevogn og samlede Hanne With op.

Under grundlovsforhøret blev manden beskyttet af et navneforbud, men pressen kan dog fortsat beskrive, at anholdte på et tidspunkt har gået på slagteriskolen i Roskilde.

Sponsoreret indhold