Krimi15. april 2024

Tiltalt: 55-årig mand mistænkt i stor brandsag

En 55-årig mand er tiltalt i en sag om ildspåsættelse af et stort dobbelthus i Rødovre. Han nægtede sig skyldig ved Retten i Glostrup mandag

En nat tilbage i januar 2023 blev et dobbelthus i Rødovre brændt ned til grunden. Efterfølgende ledte flere spor til, at den var blevet påsat, og en 55-årig mand er nu tiltalt i sagen.

Brandsagen i Rødovre begyndte ved Retten i Glostrup mandag, hvor manden nægtede sig skyldig, men erkendte at have været i området, da ildspåsættelsen fandt sted.

Ved retten kom det frem, at manden arbejdede på ejendommen, som var under en omfattende renovering, da branden fandt sted.

En nabo havde bemærket flere friske tændstikker på en sidevej i Rødovre ikke langt fra ejendommen, kort tid efter at huset var blevet brændt ned.

På tændstikkerne fandt politiet blod, der matchede med den 55-årige mand.

Ifølge anklagemyndigheden satte manden ild til huset blandt andet ved at åbne ventiler på mindst to gasflasker på ejendommen, ligesom brændbare væsker blev hældt ud i huset.

Derefter blev det angiveligt antændt med enten en åben flamme eller en "brandmaskine", hvilket medførte en eksplosion og en brand i ejendommen, der udbrændte.

Manden forklarede selv, at han havde været i Rødovre den aften for at besøge en gammel ven.

Ejeren af huset forklarede i retten, at det store dobbelthus skulle bruges til ham selv og til hans forældre, når det var færdigbygget.

Specialanklager Henrik Uhl Pedersen spurgte alligevel husejeren, om han havde betalt den 55-årige for at brænde huset ned for at få en høj forsikringssum.

Men det svarede han et klart nej til.

Ifølge ham selv fik han ubetalt otte millioner kroner af forsikringsselskabet, efter at huset blev brændt. Han havde selv vurderet ejendommen til omkring 16 millioner kroner, lyder det.

Den 55-årige mand har også været tiltalt i en gammel drabssag i udlandet, hvor en ung mand blev slået ihjel, og en ung kvinde blev gjort invalid.

Drabet og invalideringen skete, da den i dag 55-årige mand var ganske ung, og det var opsigtsvækkende, at der blev rejst tiltale i en så gammel drabssag. Men sagen mundede ud i en frifindelse af manden.

Dommen forventes i slutningen af ugen eller midt i næste uge.

Sponsoreret indhold