Krimi 7. december 2021

TikTok-stunt gik helt galt: Pige fik kraniebrud

En britisk pige har fået en betinget dom for at køre rundt med sin veninde i på køleren af sin Fiat
Foto: Privatfoto

Blækket på kørekortet var knapt tørret, da 19-årige Natasha Graham og en veninde satte sig for at blive kendte på TikTok.

De to veninder satte liv og lemmer på spil, da de ville lave et stunt, som de havde set på det sociale medie. Nu ville de efterligne det med Natasha Fiat 500.

Men det endte grueligt galt, især for veninden.

Det skriver Daily Mail.

På parkeringspladsen foran et supermarked i den britiske by South Shields kravlede veninden op på køleren af bilen og holdt fast med hænderne.

Inde bag rattet satte den 19-årige netop udklækkede bilist nøglerne i tændingen. Få sekunder senere lå veninden på jorden med et kraniebrud, der gav hende en blødning på hjernen og en forstuvet ankel.

Det er i hvert fald, hvad Natasha har forklaret i retten i Newcastle, efter ulykken sidste år i november.

Først bakkede Natasha bilen, mens veninden lå på køleren.

- Tiltalte begyndte at køre fremad langsomt. Hun forventede, at sagsøgeren (veninden, red.) ville holde fast, indtil hun stoppede bilen.

- Anklagemyndigheden mener ikke, at tiltalte bevidst forsøgte at skade sagsøgeren.

- Tiltalte har erkendt, at hendes kørsel er under standarden for, hvad man kan forvente at kompetent og forsigtig chauffør, fortalte Kevin Wardlaw i retten ifølge Daily Mail.

Et vidne fortalte i retten, at der kom et højt brag fra bilen. Ifølge anklageren skyldtes braget, at det ikke lykkedes Natasha at få bilen i gear.

Angiveligt fik braget veninden til at slippe grebet på køleren. Men da bilen endelig kom i gear, fortsatte den i højt tempo fremad og veninden fløj af.

- Det er et tragisk uheld.

- Min klient er meget ked af, hvad hun har gjort. I dag ønsker hun, at hun kunne tage tilbage tiden og stoppe sig selv.

- Det var, i min optik, en dum og barnlig beslutning, også selvom den var taget i fællesskab, så var den dum og barnlig.

- Tiltalte stoppede bilen og sprang ud og hjalp med det samme sin veninde. Hun ringede til alarmcentralen og gave hende et tæppe, fortalte Natasha Grahams forsvarsadvokat i retten.

Selvom de to veninder var enige i stuntet, blev den 19-årig kvinde idømt 19 måneder betinget anbringelse på en institution for mindreårige. Samtidig skal hun udføre 200 timers samfundstjeneste. Samtidig blev kørekortet taget fra hende.

Sponsoreret indhold