Krimi2. juni 2023

TikTok-manden idømt forvaring

Fredag formiddag har den såkaldte TikTok-manden fået sin endelige dom
Den 31-årige mand, som er kendt som TikTok-manden, har netop fået sin endelige dom ved Københavns Byret.
Den 31-årige mand, som er kendt som TikTok-manden, har netop fået sin endelige dom ved Københavns Byret.
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: TikTok-manden kendt skyldig i stribevis af overgreb og krænkelser

For et øjeblik siden faldt den endelige dom mod den 31-årige mand, som i offentligheden er kendt som TikTok-manden.

I sidste uge blev Mikkel Bentsen kendt skyldig i et særdeles omfattende anklageskrift omhandlende grove seksuelle krænkelser, der blandt andet inkluderer flere tilfælde af voldtægt begået mod mindreårige.

Et enigt nævningeting har valgt at idømme manden en forvaringsdom, lød det fra sagens dommer fredag formiddag.

Forvaringsdommen fik en kvinde til at råbe "yes", hvilket resulterede i en udsmidning af dommeren, der inden oplæsningen af dommen gjorde opmærksom på, at man ikke måtte kommentere på den endelige dom.

Mikkel Bentsen har derudover fået forbud mod at tage kontakt til personer under 18 år på internettet, som han ikke kender i forvejen. Desuden har han fået et forbud mod at besøge og få besøg af mindreårige personer fremover.

Der er desuden blevet konfiskeret et strømførende apparat fra TikTok-manden, som han har brugt til at sætte strøm til flere af sine ofre.

TikTok-mandens forsvarsadvokat, Christina Schønsted, meddelte umiddelbart efter domsoplæsningen, at hendes klient anker dommen til frifindelse og subsidiært lovens mildeste straf.

Hele 24 unge kvinder har været udsat for den 31-årige voldtægtsmand, som fra starten af sagen nægtede 33 af de 36 forhold, som han var tiltalt for.

Det er TikTok-manden kendt skyldig i

  • 5 tilfælde af voldtægt,
  • 2 tilfælde af voldtægt over for en mindreårig,
  • 1 tilfælde af forsøg på voldtægt,
  • 1 tilfælde af voldtægt under særligt skærpende omstændigheder samt voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje under særligt skærpende omstændigheder over for en mindreårig,
  • 3 tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje,
  • 2 tilfælde af voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og forsøg herpå over for en mindreårig,
  • 2 tilfælde af samleje med en mindreårig,
  • 7 tilfælde af blufærdighedskrænkelse,
  • 2 tilfælde af blufærdighedskrænkelse over for en mindreårig, samt
  • forhold vedrørende vold og forsøg herpå, kvalificeret vold, langvarig frihedsberøvelse, ulovlig tvang og forsøg herpå, trusler, videregivelse af meddelelse vedrørende en andens private forhold samt optagelse af en video under et retsmøde uden rettens tilladelse.

Med de mange ofre i mente var det heller ikke en overraskelse, at dagens retslokale ved Københavns Byret var fyldt til bristepunktet.

Omkring 20 tilhørere og en håndfuld journalister var til stede ved dagens domsafsigelse.

De kunne alle overvære dagens hovedperson, TikTok-manden, der roligt stod ved siden af sin forsvarer, Christina Schønsted, da dommen blev læst op.

Mikkel Bentsen gjorde ikke meget væsen af sig, da den endelige dom faldt, og han blev klar over, at han nu skal i fængsel på ubestemt tid.

Dommeren begrundede blandt andet forvaringsdommen med, at TikTok-manden udgør en væsentlig fare for andres nærliggende frihed, og med sagens særdeles skærpende omstændigheder i mente, er en forvaringsdom krævet.

De har derudover valgt at lægge vægt på retslægerådets anbefaling om forvaring, da der ellers er risiko for, at han vil begå ligeartet kriminalitet.

Mikkel Bentsen sad i forvejen fængslet for at have begået seksuelle krænkelser, men den dom, der lød på tre et halvt års fængsel, bortfalder med den nye forvaringsdom.

Forsøgte at få navneforbud i landsretten

Under den langstrakte retssag har TikTok-manden været beskyttet af et navneforbud. Det ophørte med dagen dom, men hans forsvarer forsøgte at få navneforbuddet til også at gælde sagen i Østre Landsret.

Det lykkedes dog ikke, da pressen protesterede mod navneforbuddet, og sagens dommere valgte ikke at følge forsvarsadvokatens anmodning, da hendes klient er dømt for særdeles farlig og omfattende kriminalitet.

Mikkel Bentsen blev udover forvaringsdommen dømt til at skulle betale sagens omkostninger, og skal desuden betale tortgodtgørelse til sagens ofre.

Det drejer sig samlet om tortgodtgørelse på 1.050.000 kroner, og betaling af sagens omkostninger derudover.

Sponsoreret indhold