Tidligere topministers søn dømt for pædofili

Pigen på billedet har ikke noget med sagen at gøre

Pigen på billedet har ikke noget med sagen at gøre

MEGA - arkivfoto

To års fængsel lød dommen i sidste uge på, da en midaldrende mand, der er søn af en tidligere topminister, sad på anklagebænken ved Retten i Helsingør.

Tilbage i november sidste år blev manden anholdt på mistanke om, at han havde forgrebet sig på mindreårige børn.

Og nu omkring halvandet år efter, er der altså faldet dom i den prekære sag. Det fremgår af dombogen, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Der er nedlagt navneforbud for ministersønnen, og derfor kan vi ikke skrive hans navn eller komme nærmere ind på hans identitet.

Dommeren besluttede også at lukke dørene i starten af sagen, derfor er detaljer om overgrebene og den nu dømtes forklaring ukendt for offentligheden.

Ifølge anklageskriftet, som han nu er blevet kendt skyldig i, fandt de seksuelle overgreb sted i over to år fra 1. september 2016 til 21. oktober 2018.

Overgrebene skete ’utallige gange’ mod to forskellige piger. 

Det ene af ofrene var mellem 11 og 13 år, mens det andet var mellem 7 og 9 år gammel, da ministersønnen udsatte dem for seksuelle overgreb.

Ifølge SE og HØRS oplysninger var det den ældste pige, der fortalte sin mor om overgrebene, hvorefter moderen ringede til politiet og anmeldte manden.

De to små piger blev efterfølgende videoafhørt, hvilket ofte bruges i sager om seksuelle overgreb på børn og unge.

Og på baggrund af afhøringerne valgte politiet altså at anholde manden.

Manden erkendte sig i starten af retssagen delvist skyldig i det ene forhold, mens han nægtede sig skyldig i det andet forhold.

Men dommeren mente på baggrund af de to ofres forklaringer, at det var blevet bevist, at han var skyldig i sagens to forhold. Både voldtægt mod et barn på under 12 år og anden kønslig omgang end samleje samt blufærdighedskrænkelse.  

Udover de to års ubetinget fængsel, skal manden også betale erstatning til de to ofre på henholdsvis 40.000 og 15.000 kroner.

Den midaldrende mand valgte ifølge Retten i Helsingør at anke dommen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close