Krimi2. november 2023

Tidligere anklager om sigtet i Emilie Meng-drabet: Skålede i champagne

Den pensionerede anklager Jeanette Wincent Andersen græd og græd, da hun hørte, at politiet havde sigtet en mand for drabet på Emilie Meng
Den 32-årige mand, som er sigtet for drabet på Emilie Meng, sidder varetægtsfængslet 
Den 32-årige mand, som er sigtet for drabet på Emilie Meng, sidder varetægtsfængslet
 Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Nyt om sigtet i Emilie Meng-sagen: Forlod sit hus i flere timer, mens 13-årig befandt sig i det

Følelserne sad helt ude på tøjet, da Jeanette Wincent Andersen fulgte med i pressemødet, hvor politiinspektør Kim Kliver i slutningen af april fortalte, at de havde sigtet en 32-årig mand for drabet på Emilie Meng.

Den nu 68-årige pensionerede anklager var på sagen i den indledede fase og har derfor læst samtlige sagsakter.

– Hele min krop reagerede. Jeg tænkte: "Sikke noget pjat," men kunne ikke styre det, fortæller Jeanette Wincentz Andersen i bogen "At afsløre en morder – forbrydelser anklageren aldrig glemmer", der udkommer i dag på People Press.

Til Ekstra Bladet fortæller den tidligere anklager, at hun skålede i champagne med sin mand.

– Det var sådan en lettelse, at de havde anholdt en. Han er jo ikke dømt endnu, men de har trods alt anholdt en mand, som kan være Emilie Mengs drabsmand. Det gjorde altså et kæmpe indtryk på mig, så jeg sad bare og græd og græd, og jeg kunne ikke holde op igen, fortæller hun.

Jeanette Wincentz Andersen er i dag 68 år, forfatter, foredragsholder og pensionist. Indtil for to år siden var hun advokaturchef for alle specialanklagere i Sydsjælland og Lolland-Falsters politi.
Jeanette Wincent Andersen har ført mange sager i de danske retssale. Hun arbejde 40 år i politiet.
 Foto: Ritzau Scanpix

Der skulle gå syv år efter Emilie Meng blev fundet dræbt i Regnemarks Bakke, før politiet sigtede en mand for drabet på den unge pige.

Sigtelsen for drab på Emilie Meng kom efter den 32-årige mand blev anholdt og sigtet for frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige. Efterfølgende voksede mistanken mod ham.

Den unge pige blev bortført i Kirkerup 15. april 11.43, da hun var på vej hjem fra en avisrute. Over et døgn efter blev den 13-årige pige fundet i mandens hjem.

Politiet har erkendt, at de selv kan have stået i vejen for det vigtige opklaringsarbejde i forbindelse med drabet på Emilie Meng, da de kom dårligt fra start i den indledende fase af efterforskningen.

Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station 10. juli 2016.
Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station 10. juli 2016.
 Foto: Privat

– Vi anerkender på alle måder nærmeste pårørendes store sorg og frustration over manglende anholdelse af gerningsmand, lød det dengang på pressemødet fra Kim Kliver.

Den 32-årige mand er også sigtet for overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev. Her blev den 15-årige pige 8. november 2022 truet med en kniv og slået flere gange i maven, før han ifølge sigtelsen satte sig på hendes ryg og satte strips omkring hendes hænder.

Voldtægtsforsøget mislykkedes dog, da hun skreg. Han lagde hende ifølge sigtelsen på jorden og bad hende tælle til 100, før han forlod stedet.

Den 32-årige varetægtsfængslede mand har erkendt sig delvis skyldig i sagen om den 13-årige pige, men han nægter sig skyldig i sagen om drabet på Emilie Meng og overfaldet på den 15-årige efterskoleelev fra Sorø.

Sponsoreret indhold