Krimi23. november 2023

Tidligere amerikansk embedsmand Stuart Seldowitz anholdt for had mod halalsælger

Stuart Seldowitz, der har arbejdet i det amerikanske udenrigsministerium, er onsdag blevet anholdt
Ifølge en bruger på X stimler folk sammen i kø på gaden for at spise kylling og ris for at støtte Mohamed Hussein, og hans forretning 
Ifølge en bruger på X stimler folk sammen i kø på gaden for at spise kylling og ris for at støtte Mohamed Hussein, og hans forretning
 Foto: X

Politiet i New York har onsdag anholdt en tidligere embedsmand i det amerikanske udenrigsministerium, efter at han blev optaget på video, da han kaldte en egyptisk sælger af halalkød for en terrorist. Herefter sagde den tidligere embedsmand, at 4000 palæstinensiske børns død "ikke er nok".

64-årige Stuart Seldowitz blev anholdt og er sigtet for chikane under skærpende omstændigheder, stalking i forbindelse med hadforbrydelse, stalking for at skabe frygt og stalking på arbejdsplads. Det oplyser politiet i en udtalelse.

- Et 24-årigt mandligt offer har sagt til politiet, at et individ nærmede sig ham på hans arbejdsplads flere gange of fremsagde antimuslimske udtalelser flere gange på forskellige dage, hvilket førte til, at offeret følte sig bange og irriteret, lyder det i udtalelsen fra politiet.

Tidligere på måneden gik en video af adskillige skænderier mellem Seldowitz og en uidentificeret mand, der arbejder i en madvogn, der sælger halalkød, på Manhattan, over konflikten mellem Hamas og Israel viralt.

Siden konflikten mellem Hamas og Israel brød ud i lys lue 7. oktober har der været en stigning i antisemitisme og islamofobi i USA.

Opslag på sociale medier viser Seldowitz, der siger: "Hvis vi dræbte 4000 palæstinensiske børn, ved du hvad? Det var ikke nok. Det var ikke nok".

I opslaget kan man høre sælgeren sige "gå, gå, gå, gå" og "jeg vil ikke høre på det".

Til det svarer Seldowitz "Men du er terrorist. Du støtter terrorisme".

Seldowitz har inden sin anholdelse sagt til et lokalt nyhedsmedie, at videoen delt på sociale medier ikke fortæller hele historien, og at han kun blev sur på den uidentificerede mand, efter at han sagde, at han støttede Hamas' angreb på Israel.

- Kommentarerne, der gik ud over ham, og kunne tolkes som angreb på muslimer og arabiske amerikanere og så videre, var nok ikke passende, siger Seldowitz, til tv-kanalen WNBC.

- Kommentarerne, hvor jeg udstillede ham for hans støtte til terrorisme, mener jeg, var passende.

Seldowitz arbejdede i tidligere præsident Barack Obamas administration som fungerende direktør for Det Nationale Sikkerhedsråds direktorat for Sydasien, fremgår det af hans profil på LinkedIn.

Han har sagt til avisen The New York Times, at han har arbejdet i udenrigsministeriets kontor for israelske og palæstinensiske anliggender.

Sponsoreret indhold