Krimi20. marts 2023

Thomas Gotthard dræbte Maria From Jakobsen: Her er hans brev til familien

Med et langt brev til Maria From Jakobsens familie forsøgte Thomas Gotthard at gå bodsgang, efter han på kynisk vis havde slået hende ihjel
Thomas Gotthard blev trods hårdnakkede forsøg på at skjule sin forbrydelse, idømt 15 års fængsel for drabet på sin kone Maria From Jakobsen
Thomas Gotthard blev trods hårdnakkede forsøg på at skjule sin forbrydelse, idømt 15 års fængsel for drabet på sin kone Maria From Jakobsen
 Foto: Nordsjællands Politi

Maria From Jakobsens forældre giver ikke meget for den undskyldning, Thomas Gotthard kom med i et langt brev, efter han havde indrømmet at have myrdet og parteret deres datter.

Det kommer frem i en ny Viaplay-dokumentar "Præsten fra Helvede", hvor tre journalister fra Ekstra Bladet udruller den uhyggelige sag om præsten, der på kynisk vis dræbte sin kone i efteråret 2020.

I brevet, som Thomas Gotthard sendte til Marias forældre, indrømmer han sin udåd:

”Mandag den 26. oktober om morgenen slog jeg Maria ihjel. Jeg fratog Maria hendes fremtid, hendes håb og drømme. Jeg fratog børnenes deres elskede mor. Jeg fratog jer jeres elskede datter og søster”, indleder Thomas Gotthard brevet til sin dræbte kones forældre.

I serien ”Præsten fra Helvede” besøger journalisterne Marias søstre og forældre, der nu for første gang taler offentligt om sagen.

Her fortæller de om brevet, som to betjente kom med. Brevet bliver desuden læst højt i dokumentaren.

”Siden da har jeg gjort jeres liv til et levende mareridt med uvished og en konstant og evig frygt. I er blevet afhørt af politiet, har fået ransaget sommerhuset og haft udsigt til at udstille alle Marias personlige hemmeligheder i vidneskranken i overværelse af hele den danske presse. Alt sammen fordi jeg mistede besindelse og siden ikke har haft modet til at stå ved min udåd. Det slutter nu. Jeg håber, I vil give Maria en smuk og værdig afsked. Og i forhåbentlig kan sætte et punktum og komme nogenlunde videre i jeres liv. Det bliver aldrig tilfældet for mig, for jeg har kastet mit liv ud i det evige mørke og må tage min retfærdige straf for det", skrev han i brevet.

Thomas Gotthard sluttede brevet med at fortælle, at de altid må besøge ham, at et undskyld virkede malplaceret, og at ingen skulle have ondt af ham.

- Jeg tænker jo, det er patetisk. Det der med, at “jeg nu må vandre i evigt mørke, og ingen skal have ondt af mig”. Nej, det har vi så heller ikke. Du kunne have ladet være. Der var mange tidspunkter, hvor han kunne have fortrudt, siger Marias mor, Inge, i dokumentaren.

302 dage efter Maria From Jakobsen blev brutalt dræbt af sin mand Thomas Gotthard sagde familien farvel til hende i Frederiksund Kirke
302 dage efter Maria From Jakobsen blev brutalt dræbt af sin mand Thomas Gotthard sagde familien farvel til hende i Frederiksund Kirke
 Foto: Viaplay

- Han er død for mig. Han eksisterer nærmest ikke. Jeg bryder mig da ikke om ham. Jeg vil aldrig se ham, jeg vil aldrig snakke med ham. Der har ikke været noget kontakt med ham overhovedet, siger Marias far Søren.

Der gik chokbølger igennem Danmark, da Thomas Gotthard gik fra at være bekymret ægtemand og præst til iskold og kynisk morder.

I sommeren 2021 – efter syv måneder som varetægtsfængslet – erkendte han at have dræbt sin hustru og på grotesk vis have skaffet sig af med liget.

Han erkendte, at han havde slået hende bevidstløs med en sten i haven. Efterfølgende havde han kværket hende til døde og gemt liget i en blå fodertønder, som han havde købt fem dage forinden.

Han fyldte saltsyre og kaustisk soda i tønden og gemte den på en nedlagt landejendom.

Thomas Gotthard skiller sig af med en fodertønde på en genbrugsplads
Thomas Gotthard skiller sig af med en fodertønde på en genbrugsplads
 Foto: Nordsjællands Politi

De næste uger blev han så optaget af at skaffe sig af med liget, at det nærmest blev en hobby for ham.

Han konstaterede blandt andet på et tidspunkt, at der "var meget tilbage" af liget og besluttede derfor at partere Maria og grave resterne ned.

Som ugerne gik begyndte præsten at gå i panik, da politiet begyndte at rette blikket mod ham.

De opdagede, han havde søgt på foruroligende ord som "havdybde, selvmord og rensemidler". Og politiet havde fundet store mængder syre i huset.

Thomas Gotthard er nu ikke længere præst. 3. august 2021 blev han idømt 15 års fængsel.

Serien har premiere 21. marts på Viaplay og TV3.

Sponsoreret indhold