Krimi26. juni 2020

Telefonfis koster rasende pizzamand tusindvis af kroner

En pizzamand på Fanø har på det seneste være offer for en række falske bestillinger, hvilket har kostet ham dyrt i omsætning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega310892_001.jpg
 Foto: MEGA

En gruppe unge på den smukke danske ø Fanø har gang på gang bestilt pizzaer hos den lokale pizzamand uden at afhente eller betale for maden.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Mostafa Hosini, som er ejer af Fanø Pizza ved Nordby, har altså på grund af den omfattende telefonfis og de falske bestillinger, mistet op mod 5000 kroner, fordi han igen og igen har måtte smide pizzaerne direkte i skraldespanden.

Det er ifølge avisen en gruppe unge mennesker mellem 16 og 17 år, der driver alvorlig gæk med Mostafa, hvilket han dog mener at have en forklaring på.

Selvom han ikke helt forstår pointen i de falske bestillinger, så gætter han alligevel på at kedsomhed efter flere måneders coronanedlukning kan være årsagen.

- På et tidspunkt skulle vi have en taxa til at bringe en stor ordre pizzaer ud til en adresse på Fanø, som vi havde fået fra dem, der havde bestilt. Så ringer taxamanden til dem, der har bestilt og spørger, hvor han helt præcist skal køre hen. Og så svarer de bare, at de faktisk bor i København. Det var pizzaer for 800 kroner, der røg i skraldespanden, siger Mostafa Hosini, der ikke selv har udbringning, fortæller Mostafa Hosini til JydskeVestkysten.

Selvom Fanø-pizzamanden bruger det gode gamle jyske udtryk "træls" til at beskrive det at gøre sig umage med sin madlavning, for herefter at smide alle pizzaerne ud, har han dog ikke tænkt sig at trække de unge lømler i retten.

Han mener ikke, han har råd til omkostningerne ved en retsag. Dog er landbetjenten på Fanø ifølge Mostafa i kontakt med de unge mennesker, som har muntret sig med den omkostningsfulde telefonfis.

Selvom det kan lyde som uskyldige løjer, så kan den slags falske bestillinger til i alt mellem 3000 og 5000 kroner sagtens betegnes som bedrageri. I fremtiden vil Hosini helgardere sig ved at lade kunderne betale på Mobile Pay inden han går i gang med at lave pizzaerne.

Sponsoreret indhold