Krimi20. december 2022

Teenagere risikerer syv års fængsel for dødsvold

To 18-årige mænd skal tilbringe en stor del af deres fremtid bag tremmer, hvis det står til anklageren i sagen om det overfald, der kostede 52-årige Kim Hansen livet
Anklageren kræver flere års fængsel.
Anklageren kræver flere års fængsel.
 Foto: Rigspolitiet

De unge mænd på anklagebænken sidder med en seriøs mine og sender indimellem et blik mod nogle af deres pårørende, der sammen med Kim Hansens pårørende udfylder samtlige siddepladser i retslokalet.

De to forsvarere har tidligere plæderet for, at der skal ses på mændenes ageren særskilt, men det er anklageren ikke enig i.

– Det er min påstand, at de to herrer handlede i forening og skal dømmes herfor, siger senioranklager Martin Vedel Stassen i proceduren.

Han argumenterer ved Retten i Hillerød tirsdag for en dom på mindst syv års fængsel til de to teenagere, der er tiltalt for at have banket 52-årige Kim Hansen til døde i Frederikssund 5. marts i år.

Her skal de to dengang 17-årige drenge have slået og sparket Kim Hansen i en sådan grad, at han efterfølgende døde af sine kvæstelser.

De to nu 18-årige drenge har ved et tidligere retsmøde forklaret, at de den nat var taget tilbage til Frederikssund efter en aften i byen. Her blev de enige om, at de ville hente noget MDMA, som en bekendt havde gemt til dem ved supermarkedet Lidl.

Samtidig var Kim Hansen på vej hjem fra byen efter en fejring af en FCK-sejr. Han fik øje på de to teenagere, der rodede rundt ved butikken og fik ifølge de tiltaltes forklaring den opfattelse, at de var i færd med at begå indbrud i butikken.

Det førte til mundhuggeri, hvorefter Kim Hansen – ifølge de tiltalte – slog først. Den ene af de tiltalte har erkendt grov vold ved at sparke Kim Hansen to gange i hovedet, mens han lå ned.

Selve tiltalen nægter han sig dog skyldig i, da han ikke kan erkende volden, som den er formuleret i anklageskriftet.

Den anden har erkendt at have slået Kim Hansen en enkelt gang og vil frifindes, da han ifølge eget udsagn handlede i nødværge.

Hans medtiltalte forklarede dog under grundlovsforhøret, at han ikke kun slog. Ifølge kammeraten trampede han Kim Hansen fire til fem gange i ansigtet.

Det har de dog siden nægtet i retten.

Martin Vedel Stassen mener alligevel, at retten bør lægge det til grund.

– Mens Kim ligger ned, får han spark og tramp i ansigtet. Det har de tiltalte forklaret under grundlovsforhøret – og lidt mindre her i retten, siger han.

Et vigtigt element i sagen er flere Snapchat-videoer, som de to tiltalte har filmet med deres telefoner forud for overfaldet.

Her ses det blandt andet, at Kim Hansen skubbes flere gange. De tiltalte har forklaret, at han inden videoerne havde ageret aggressivt over for dem.

– Vi ved ikke, hvad Kim Hansen tænkte i situationen, men på videoen og under alarmopkaldet forholder han sig mere roligt, end de fleste andre ville have gjort, siger Stassen.

Det er uvist, hvornår dommen falder.

Sponsoreret indhold