Teenager på flugt fra sin fars morder: Sendte afskedsvideoer til sin mor

Selvom 15-årige Jack Gershman var i chok og fuldkommen traumatiseret, vidste han, at han var nødt til at finde en måde at tilkalde hjælp.

Jack og hans 46-årige far Ari var 3. juni på tur i Tahoe National skov i Californien.

Da de stoppede for at danne sig et overblik, stoppede også en stor, blå ATV bag dem. Den 46-årige far foreslog, at de spurgte chaufføren om hjælp til at finde vej.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Ari blev dræbt for øjnene af sin søn (Foto: GoFundMe) 

Det nåede de aldrig, for før de overhovedet var steget ud af Jeepen, lød skuddene, og Ari faldt ud af køretøjet. Dødeligt såret.

Det skriver People. 

Det lykkedes dog 15-årige Jack at flygte ind i skoven – væk fra sin fars morder, hvor han forsøgte at ringe 1-1-2. Men i skoven var der intet signal, så han indså, at han var nødt til at gå mod toppen af det nærliggende bjerg.

  • - Da jeg kom højt nok op, kiggede jeg på min telefon, og den havde en bar, så jeg ringede til politiet, og den gik igennem”, fortæller Jack om den rædsomme dag.

Da han kom igennem til myndighederne, fik han besked på at blive, hvor han var, og at en helikopter ville komme og hente ham.

Derhjemme blev Jacks mor Paige mere og mere nervøs. Hun havde ikke hørt fra sønnen og sin mand i timevis. 

  • - Jeg skrev til Jack: ”Er du okay?”. Jeg hørte ikke noget. Så jeg begyndte at blive virkelig bekymret, men alligevel ikke så meget, for jeg vidste, at de var dybt inde i skoven, så de havde sikkert ikke signal, fortæller Paige til People. 

Halvanden time senere modtog moren to videobeskeder fra sønnen.

  • - Den første var bare træer – meget Blair Witch Project – men jeg var bare lettet over, at de skrev til mig.

Den anden video var modsat meget mere tydelig og gjorde for alvor moren bange. 

  • - Han talte om, hvordan han var i skoven, og at han ikke vidste, hvor han var, og at han havde brug for hjælp. Jeg ringede til ham med det samme og spurgte: ”Hvor er far?”, og han sagde: ”Han er blevet skudt. Han er død”. Jeg kunne ikke forstå det. Jeg sagde til ham: ”Jeg bliver nødt til at komme ud til dig”, men jeg vidste ikke engang, hvem jeg skulle ringe til. Han kunne være alle steder. Hans batteri var tæt på at dø, og jeg var i panik.

Efterfølgende lavede sønnen en række andre desperate videoer, som han sendte til sin mor.

  • - Det var mere eller mindre afskedsvideoer, fortæller Paige til People

  • - I én af dem siger han: ”Jeg tror ikke, at jeg kommer ud i liv, og jeg vil bare have, at du er glad, trives og forsøger at smile og huske mig som den glade dreng, jeg var”.

Senere samme dag – klokken 18.30 – døde hans telefon. Og moren mistede kontakten til sønnen. 

Ude i skoven så den 15-årige dreng helikopteren flyve rundt i luften over ham. Han vinkede desperat tmed armene - som gjaldt det hans liv. 

Men skoven var for tæt til, at redningspersonalet oppe i helikoperen kunne få øje på den unge dreng. 

 

Jack – som kun var iført en t-shirt og shorts, var ædt op af myg, bange for mørket og sin fars morder, der måske lurede i det.

Han lagde sig i en busk, træk t-shirten ned over benene og forsøgte at få noget søvn.

Omkring klokken 16 dagen efter blev den unge dreng til alt held fundet af en af politiets hunde og et par timer senere, blev han genforenet med sin nervøse mor.  

  • - Han var snavset fra top til tå, hans øjne var som underkopper – i chok, siger hans mor, Paige.

  • - Jeg trak ham bare ind til mig og krammede ham, han krammede mig tilbage, og han er ellers normalt ikke rigtigt typen der krammer.

Kort efter redningen af Jack forsøgte en blå ATV at flygte fra et af politiets kontrolposter. Efter en politijagt, blev chaufføren – 40-årige John Conway – anholdt.

Han blev senere sigtet for drabet på Ari.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close