Krimi8. maj 2021

Taget til nåde: Ekstremt sjælden hummer reddet i sidste øjeblik

Den gulplettede ”Calico”-hummer er der kun én af ud af 30 millioner. Denne – som nu har fået navnet Freckles – var tæt på at ryge i gryden på Red Lobster-restauranten i delstaten Virginia
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/181705369_10159323959502220_5081543633519785662_n.jpg
 Foto: Red Lobster

Man bliver ikke kogt levende, hvis man viser sig at være sjælden nok.

Det må være konklusionen, efter en hummer for nyligt i sidste øjeblik blev taget til nåde af køkkenpersonalet på seafoodkæden Red Lobsters afdeling i Manassas i den amerikanske delstat Virginia.

Den lille sprællevende fyr – som siden er blev døbt i alt andet end kogende vand, og som nu svømmer rundt under navnet Freckles – er ekstremt sjælden.

Det viser sig, at der kun er én af dens slags ud af 30 millioner indenfor samme art krebsdyr.

Freckles har gyldne pletter, og derfor gjorde den sig ekstra bemærket blandt de andre hummeres ofte mere brunlige farve, hvilket fik en enkelt medarbejder til at redde den fra de sydende og boblende gryder.

- ”Calico”-farvede hummere, som eksempelvis Freckles, er så sjældne, at det faktisk er utroligt, at der var én af dem, der endte her hos os, lyder det fra restaurantkæden i en udtalelse til Food and Wine.

De fortsætter:

- Vi er så stolte af vores medarbejdere, der var opmærksomme, og som kunne se at Freckles var så speciel, at vi havde mulighed for at arrangere en redning.

Kun overgået af én anden hummer

Siden er den særlige hummer blevet afleveret til Virginia Living Museum, hvor den nu skal bo i deres hummerreservat.

Forrige år hjalp den zoologiske have i Ohio, Akron Zoo, en anden Red Lobster-restaurant med at finde et nyt hjem til en blå hummer, der på samme måde som den spættede var blevet reddet fra en tur på tallerkenerne.

De blå hummere er dog væsentligt mere almindelige med en forekomst på én ud af to millioner.

Kun albino-hummeren – eller den såkaldte spøgelseshummer – er mere sjælden end den gul- og orangeplettede ”Calico”. Oddsene for at støde på sådan en ligger på én ud af 100 millioner.

null

Sponsoreret indhold