Tårer og frygt: "Big Brother"-deltagere fik besked om corona

Foto: SAT.1

Indtil tirsdag aften havde beboerne i realityprogrammet "Big Brother" i Tyskland ingen anelse om omfanget af coronavirusset, som de før indflytning kun havde kendt som en relativ fjern influenza fra Kina. 

Nu, lidt over en måned efter, er corona allevegne.

Europa har overtaget den kinesiske provins rolle som nyt corona-epicenter, og sygdommen spredes med ekstraordinær hast i især Italien, Frankrig, Spanien, og de 14 deltageres hjemland - Tyskland. 

Tv-selskabet bag produktionen insisterede altså indtil i går på at holde deltagerne tilbage i uvished. Men efter at være blevet kritiseret for at være 'uetiske' i deres valg, lod de deltagerne forstå alvoren under en særlig 2-timers live-sending. Et særafsnit. 

Chok og tårer

Siddende bag beskyttelsesglas fortalte showets vært, Jochen Schropp, forsigtigt de unge deltagere om "denne sygdom kaldet Covid-19, som har spredt sig stort set overalt i verden," og som "nu har nået Eurpoa." 

Efterfølgende afspillede han klip fra nyhederne med billeder af både mennesketomme gader i Italien og Tyskland, forbundskansler Angela Merkels tale, og folk med ansigtsmasker i offentligheden. 

I mens var deltagerne efterladt i chok. 

Et par af dem afbrød stilheden med gråd, og mens Michelle på 26 år tørrede tårrene væk, fortalte hun, at hun som sygeplejerske i ældreplejen, var enormt nervøs for sine patienter derhjemme. 

En anden deltager fortæller, at han er mest bekymret for de økonomiske konsekvenser. 

"Big Brother"-husets egen læge, Dr. Andreas Kaniewski, var også med for at besvare de spørgsmål, der måtte dukke op efter sådan en usædvanlig mavepuster. 

Forsvaligt gemt væk bag beskyttelsesglas og i god afstand fortalte værten og lægen de måbende deltagere om corona-krisen

Forsvaligt gemt væk bag beskyttelsesglas og i god afstand fortalte værten og lægen de måbende deltagere om corona-krisen

Beskeder "derude" fra

De 14 tyske deltagere var ikke efterladt med egen bekymringer om familie og venner efterfølgende. Sat.1 havde, udover at tilbyde psykologhjælp, bedt de pårørende om at sende videohilsner, der blev vist én efter én. 

Pårørende, som på en mærkværdig måde nu selv sad i en ufrivillig "Big Brother"-lignende isolation. 

De fleste af beskederne lød ens. Familier og venner, der insisterede på, de stadig har det godt ude i virkeligheden. Og en masse opfordringer til deltagerne om at blive i huset så længe de kan. 

- Det er muligvis det mest sikre sted i hele Tyskland lige nu, fortalte en kvinde i videohilsnen deltageren Pat, mens andre vittigt bønfaldte deltagerne om at tage toiletpapir med hjem. 

Ifølge kontrakten mellem Sat.1 og de 14 deltagere, samt programmets politik, har de medvirkende krav på at blive informeret til hver en tid, "hvis der sker noget ekseptionelt ude i verden." 

I skrivende stund er der over 9300 mennesker i Tyskland, der er bekræftet smittet med coronavirusset. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close