Krimi30. december 2020

Sygeplejerske smittet otte dage efter vaccination

Manden blev testet positiv efter han havde modtaget Pfizer-vaccinen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/matthew_1.jpg
 Foto: Instagram

En 45-årig sygeplejerske fra San Diego i Californien troede måske, at han havde sikret sig selv mod coronasmitte efter han 18. december modtog coronavaccinen fra Pfizer/BioNtech.

Sygeplejersken, Matthew, offentliggjorde på sin Instagram-profil, at han havde modtaget vaccinen.

- Jeg siger til, hvis jeg begynder at gro en ny arm, skrev han ironisk.

Så galt gik det dog ikke. Men Matthew var øm i armen i omkring en dags tid efter - derudover oplevede han ikke nogen bivirkninger.

Det skriver 10news.com.

Seks dage senere, efter han havde haft en vagt på coronaenheden på hospitalt, blev Matthew syg. Han fik kuldegysninger og senere muskelsmerter og udmattethed.

Dagen efter blev han testet positiv for coronavirus, selvom han allerede var blevet vaccineret.

Ifølge Dr. Christian Ramers, en infektionsspecialist i San Diego, er der dog intet unarturligt i det.

- Det er slet ikke underligt. Hvis man kigger på tallene, er det præcis, hvad man kan forvente, når man er udsat, siger han til 10news.com.

Han påpeger, at det kan være Matthew var inficeret med corona, inden han modtog vaccinen. Og selv hvis han ikke var, er det stadig i tråd med, hvad vi ved.

- Vi ved fra vaccineforsøg, at det tager omkring 10 til 14 dage, før man begynder at udvikle beskyttelse fra vaccinen, siger Dr. Ramers.

- Den første vaccinedosis giver omkring 50 procent beskyttelse. Man skal have den anden dosis, før man opnår de 95 procent beskyttelse.

Eksperten mener, at Matthews oplevelse er et godt eksempel på, hvorfor pandemien kommer til at fortsætte længe endnu.

- Man hører folk være meget optimistiske omkring, at det her er begyndelsen på enden. Men det kommer til at gå langsomt. Det tager uger og måneder at udrulle vaccinen, siger Dr. Ramers.

Sponsoreret indhold