Krimi8. juli 2020

Svenske myndigheders vilde bøn: Få ikke nye venner denne sommer

De svenske myndigheder kommer nu med en usædvanlig anbefaling til borgerne: - Få ikke nye venner eller bekendte i sommerferien, lyder det
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200707-160035-6-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Står det til de svenske sundhedsmyndigheder, skal det være slut med smalltalk i hotelbaren eller møder mellem fremmede naboer på campingpladsen.

I hvert fald denne sommer.

Sådan lyder den opsigtsvækkende opfordring til det svenske folk på et pressemøde tirsdag.

For selvom smittetrykket er dalende på den anden side af sundet, og på trods af at antallet af både coronasmittede og døde er lavere, end det har været længe, så er sommeraktiviteterne så småt begyndt at bekymre Folkhälsmyndigheten - det svenske svar på sundhedstyrelsen.

Flere populære feriesteder rundt omkring i Sverige er ser en bekymrende tendens - turisterne har det med at forsømme retningslinjerne, der skal forhindre smittespredning.

- Vi har indikationer fra feriesteder og andre steder i landet om, at det ikke fungerer så godt, som vi kunne ønske. Undgå derfor steder med meget overbelastning, og undgå kontakte med mennesker, du ikke normalt interagerer med. Det er en vigtig besked, lyder det fra Johan Carlson, der er generaldirektør i Folkhälsmyndigheten.

Herefter opfordrer han til, at man ikke stifter nye sommerbekendtskaber.

- Få ikke nye bekendte i løbet af ferien, hvilket normalt er ganske rart. Det kan du gøre næste år, lyder den spøjse besked.

Ifølge det svenske medie Aftonbladet øges rejser inden for landets grænser i øjeblikket. Samtidig stiger antallet af overnatninger på hoteller, feriecentre, kroer, badehoteller og campingpladser.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO har Sverige registreret mere end 73.000 smittede med coronavirus.

Sponsoreret indhold