Krimi9. september 2020

Sundhedsstyrelsen med nye regler: Gæster skal kunne holde en meters afstand

Arrangører ved kommende private fester skal være opmærksomme på en række nye opfordringer fra myndighederne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200820-131517-a-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er svært at være festarrangør for tiden.

Har man en stor begivenhed, en familiefest, bryllup eller konfirmation i kalenderen i nærmeste fremtid, så er der nu nogle ekstra opfordringer, som man bør være opmærksom på.

Det oplyser sundhedstyrelsen på deres hjemmeside onsdag eftermiddag.

Her fremgår det blandt andet, at man bør forsøge at begrænse antallet af gæster ved de kommende private fester, ligesom man bør sørge for, at der er mulihed for at de fremmødte alle kan holde en meters afstand til de andre gæster.

- En god tommelfingerregel er, at du ikke skal invitere mere end én gæst per 4 m2, da god plads gør det lettere at holde afstand. Afstand er det helt afgørende i forhold til at beskytte hinanden mod smitte, siger Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen.

Private fester og arrangementer har ad flere omgange haft en effekt på smittetrykket. Sundhedsstyrelsen beskriver dem som ”knudepunkter”, hvor smittede gæster tager virus med ud i samfundet efter at have været mange mennesker samlet ét sted.

Dans øger smitten

De øvrige anbefalinger kender vi ganske godt i forvejen. Der bør ifølge styrelsen være god hygiejne ved disse fester, ligesom servering er at foretrække, så man mindsker bevægelsen i rummet.

Håndsprit og afstand er efterhånden også råd, som de fleste danskere kan i søvne.

Men hvad angår de runde fødselsdage, familiefester og konfirmationerne, har det også betydning, hvis der for eksempel er dans til festen, lyder det.

- Det er vigtigt at tænke over, hvilke aktiviteter, der skal foregå. Vi ved, at sang og dans øger smitterisikoen, så spørg dig selv, om du kan finde på nogle andre festaktiviteter eller rykke arrangementet udendørs, lyder det fra Bolette Sørensen.

Hvis en gæst er blevet smittet til arrangementet, er det vigtigt, at de andre deltagere bliver gjort opmærksom på det.

Derfor opfordres man som arrangør også til at have kontaktinfo på sine gæster, så de kan få besked efterfølgende, skulle man have haft corona som ubuden gæst.

Beskeden fra sundhedsstyrelsen kommer to dage efter 18 kommuner - Odense og omkring hovedstadsområdet - fik nye restriktoner. Her blev forsamlingsforbuddet sænket fra 100 til 50 personer.

Sponsoreret indhold