Krimi5. oktober 2020

Sundhedsstyrelsen med ny anbefaling: Drop udklædningsfester og slikindsamling

Sundhedsstyrelsen fraråder nu indsamling af slik og udklædningsfester
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Danskere har de seneste år taget den uhyggelige højtid - Halloween - til sig, men i år bliver den formentlig noget mere flad, end man ellers kender den.

For nu lyder rådet: Drop slikindsamling, udklædningsfester og fakkeloptog.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse

- Ved Halloween og andre efterårsarrangementer bør I finde på andre aktiviteter end fakkeloptog, udklædningsfester og slikindsamling fra dør til dør, da det er arrangementer, der kan være forbundet med risiko for smittespredning, står der.

I stedet lyder anbefalingen, at man bør holde fester for mindre grupper af børn, der i forvejen ofte ses og altså erstatte den klassiske indsamling af slik med for eksempel "græskar-udhulning, en udendørs skattejagt eller et klippe-klistreværksted med Halloween-pynt"

"Hvis i serverer slik, så sørg for, at det er indpakket eller portionsanrettet", står der videre i pressemeddelelsen.

Anbefalingerne kommer forud for efterårsferien i næste uge for at undgå at coronavirus spreder sig yderligere i samfundet.

"Vi står lige nu midt i en epidemi, hvor vi skal gøre tingene lidt anderledes, end vi plejer. Også efterårsferien skal planlægges lidt anderledes, end vi er vant til, for at vi kan forebygge smittespredning med ny coronavirus, mens vi holder ferie," siger Helene Probst, konstitueret vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, og tilføjer:

"Derfor kan det være en god ide at være sammen med de nærmeste, gøre nogle hyggelige ting hjemme som fx puslespil eller kastanjedyr. Hvis vejret er til det, så vær udendørs, gå en tur i skoven eller find et udendørs arrangement på det lokale museum."

De nye anbefalinger kommer efter flere uger med høje smittetal, og hvor smittetallet konsekvent har ligget over 300 i døgnet.

Det seneste døgn er der blevet registreret 377 nye smittede med covid-19, at der bliver testet langt flere end tidligere skal dog tages med i den betragtning.

https://imgix.seoghoer.dk/20191031-212739-l_66mb.jpg

Sponsoreret indhold