Krimi22. januar 2021

Styg løgn: Sådan undgik hun fængselsdom

En 33-årig kvinde er blevet taget i at lyve om svangerskab
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2021-01-22_16_23_57-woman_33_who_avoided_jail_by_lying_to_judge_about_having_a_baby_is_locked_up_a.png
 Foto: Privatfoto

En skandaløs løgn.

Sådan udbrød den britiske dommer Paul Lawton, da han fandt ud af, at Heather McCarthy havde stukket ham en hvid løgn.

Den 33-årige kvinde britiske kvinde er netop blevet afsløret i at lyve sig gravid. På den måde undgik hun at skulle otte måneder i fængsel.

Det skriver Manchester Evening News og The Sun.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/2021-01-22_16_24_12-woman_33_who_avoided_jail_by_lying_to_judge_about_having_a_baby_is_locked_up_a.png

Politiets foto af Heather McCarthy, da hun blev anholdt i november måned 2020. Foto: Manchester Police

Begge aviser skriver, at hun blev idømt en fængselsstraf for at have fusket med sine timesedler for et vikarbureau. I alt fik kvinden udbetalt uberettiget 7700 pund, hvilket svarer til omkring 65.000 kroner.

Angiveligt brugte hun en del af pengene på at købe kokain.

I retten brød Heather McCarthy ud i gråd, da hun fortalte, at hun havde et nyfødt barn, som hun skulle tage sig af. Hun forklarede, at hun led af fødselsdepression og havde ikke fortalt noget til nogen om graviditeten.

Paul Lawton idømte istedet kvinden en betinget fængselsstraf på otte måneder.

- Jeg vil ikke tage dit barn fra dig, sagde dommeren i retten, da han afsagde dommen i november måned sidste år.

Den 33-årige svindler fra Manchester blev afsløret i sin løgn, det hendes sag kom frem i medierne. Kort efter fik politiet et tip. Først forsøgte Heather McCarthy sig med, at hun kunne dokumentere barnet med en dåbsattest. Men hun brød sammen under en afhøring og fortalte til sidst sandheden.

- Jeg sagde til dig, at jeg troede på dine ord, da jeg ikke kunne forestille mig, at nogen ville komme med sådan en skandaløs løgn, lød det fra Paul Lawton, da den McCarthy igen var i retten.

Det var ikke den første dom, som den engelske kvinde har fået for økonomisk kriminalitet. Både i 2011 og 2017 blev hun dømt for lignende kriminalitet.

Sponsoreret indhold