Studerende ville tage ikonisk foto: Styrtede i døden

Sydney Monfries blev 22 år.

Sydney Monfries blev 22 år.

Foto: Privatfoto

Det ikoniske klokketårn på Fordham Universitetet i New York er et yndet mål for studerende, der er ved at færdiggøre deres studier på skolen.

Flere tager billeder for at dokumentere deres tur i tårnet, der ligger i bygningen Keating Hall.

Tidligt søndag morgen klatrede 22-årige Sydney Paige Monfries op ad den smalle trappe til klokketårnet sammen med en gruppe venner.

Turen skulle ende med at blive fatal for den unge journalist-studerende, der på vej op af trappen snublede. Hun faldt ned fra tårnet, hele 12 meter ned på et repos af sten, og hun er nu død af sine kvæstelser.

Artiklen forsætter under billedet. 

Sydney Monfries blev 22 år gammel.

Det skriver CNN og New York Post.

Det er blevet et ritual for de studerende på universitetet at røre ved den store klokke, inden man klatrer ud for at få taget et billede uden for vinduet i tårnet, skriver flere medier. 

Ifølge flere vidner på stedet, landede Sydnet Monfries med hovedet først, skriver New York Post, der har talt med flere vidner. Hendes venner løb ned til hende, men de kunne ikke gøre meget.

'Det er med stor sorg, at jeg kan fortælle, at Sydney Monfries er død af sine kvæstelser, som hun pådrog sig ved et fald fra Keating Clock', siger Fordham Universitets rektor Joseph McShane i en pressemeddelse.

Artiklen forsætter under opslaget.

Her ses Keating Hall, hvor Sydney Monfries døde. 

Ambulancefolk havde stor besvær med at redde den unge kvinde, da de ikke kunne få en båre ind i tårnet. Til sidst måtte de fire en kurv ned med en kran.

Den 22-årige studerende blev indlagt på St. Barnabas Hospital, hvor hun sent søndag blev erklæret for død.

Sydney Monfries var færdig med sine studier til maj måned.

Universitetet oplyser, at dørene normalt er låst til tårnet, og der er ikke adgang til det gamle klokketårn.

- Dørene er altid låst. Universitetet har nu igangsat en undersøgelse for at kortlægge, hvordan ulykken kunne ske, siger Bob Howe, der er universitets kommunikationsmedarbejder.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close