Krimi12. januar 2021

Stormede kongressen: Nu frygter mor for sin øko-søn

QAnon-shaman har sultet sig selv, siden han blev anholdt af FBI
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210110-174128-l_5mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Jacob Chansley blev verdenskendt, da han iført sit shaman-kostume indtog talerstolen i den amerikanske kongres.

Lørdag blev den 32-årige QAnon-shaman anholdt og fængslet.

Nu brokker han sig over, at han ikke får serveret økologisk mad i fængslet. Hans mor er ligeledes yderst bekymret for sin søn, da han har sultet sig selv i flere dage.

Det skriver ABC 15.

Den 32-årige shaman var svær at overse, da han med horn i panden, pelsvest og det amerikanske flag over skulderen stormede ind og besatte kongressen i Washington D.C. sammen med mange andre demonstranter.

Jacob Chansley går også under navnet Jake Angeli blev mandag fremstillet for en dommer i Phoenix i Arizona. Han er en del af den højreorienterede konspirationsteori QAnon, der støtter præsiden Donald Trump.

FBI efterlyste ham i sidste uge, hvilket fik ham til at melde sig selv til myndighederne lørdag.

Det har været nogle hårde dage for shamanen i fængslet. Udover at være sigtet for at bryde ind i en offentlig bygning og voldelig adfærd på kongressens område, har menuen ikke været tilfredsstillende.

Jacob Chansleys beskikkede forsvarsadvokat fortalte til dommeren mandag, at han lever på en meget striks diæt. Den skulle udelukkende bestå af økologiske råvarer. Det er ikke noget fængslet normalt uddeler til deres indsatte.

- Han har ikke spist, siden han blev anholdt lørdag, fortalte forsvarsadvokaten i retten, da retsmødet var ved at slutte og dommeren havde forlænget hans ophold i fængslet.

Dommeren kaldte det "bekymrende", at han ikke havde spist og bad U.S. Marshals for at sørge for noget økologisk mad til fangen.

Tilstede i retten befandt shamans mor sig.

- Han bliver meget syg, hvis han ikke spiser økologisk mad. Faktisk vil blive syg, hvis han spiser andet, lød det fra Martha Chansley til ABC 15.

Moren kalder sønnens handlinger for "patriotiske" og mener, at han er den sødeste person, som hun kender.

Sponsoreret indhold