Krimi18. februar 2022

Storm flår taget af kæmpe arena

Stor koncertarena i hovedstaden London er blevet voldsomt beskadiget af stormen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220218-135510-4-1920x1280we.jpg
 Stefan Rousseau/PA Images/Ritzau Scanpix

Den britiske radiostation LBC oplyser fredag eftermiddag, at stormen har revet dele af taget på koncert- og sportsarenaen O2 Arena af.

O2 Arena er en af Europas største indendørs arena og har plads til omkring 20.000 tilskuere.

Den blev brugt i forbindelse med OL i London i 2012.

Rammer også her

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har et varsel ude om storm fra fredag aften og natten til lørdag for den allersydligste del af landet.

Der er blandt andet også risiko for, at Storebæltsbroen lukker for trafikanter i tidsrummet 22 til 00 fredag og i tidsrummet 5 til 7 lørdag morgen.

For kort tid siden blev der således lukket delvist på broen - men i første omgang alene for vindfølsomme køretøjer.

Stormen kan også påvirke trafikken til og fra Sverige.

Livsfarligt

Storbritanniens meteorologiske institut, Met Office, har fredag udsendt en rød advarsel om "livsfarligt" vejr i London. Det er første gang, siden systemet blev indført i 2011, at en sådan advarsel udsendes i London.

Advarslen gælder fra klokken 10 til 15 lokal tid.

Met Office advarer om "betragtelige forstyrrelser og farlige forhold på grund af ekstremt kraftige vindstød". Det lyder samtidig, at der er risiko for, at tage kan blæse af, træer kan blive væltet, og strøm kan blive afbrudt.

Hårdeste i 30 år

Der er fredag allerede flere veje, broer og jernbaner, der er blevet ramt af forstyrrelser og forsinkelser. Flere busser, tog og færger er også aflyst.

BBC's vejrredaktion oplyser, at stormen i Storbritannien potentielt kan blive den hårdeste i tre årtier. Stormen har også udløst en rød advarsel i Cornwall i det sydvestlige England og i det sydlige Wales.

- Tag jeres forholdsregler, og hold jer i sikkerhed, siger den britiske sikkerhedsminister, Damian Hinds, til Times Radio.

- Det er usædvanligt at have en rød advarsel. Det er meget usædvanligt at have to, lyder det fra sikkerhedsministeren.

Sponsoreret indhold