Krimi29. juli 2020

Stor stigning: Her spreder coronaen sig i Danmark

På Danish Crown slagteriet i Ringsted melder de nu om en stor stigning i antallet af medarbejdere, der er smittet med corona
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001.jpg
 Foto: MEGA

Først var tre medarbejdere på Danish Crown-slagteriet i Ringsted smittet med coronavirus.

Nu oplyser firmaet, at det tal er steget til 16 på tre dage.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelse.

Det har fået de danske sundhedsmyndighedere til at reagere. Foran den store fabrik i Ringsted bliver der nu sat testtelte op for spore smittekæder.

https://imgix.seoghoer.dk/2020-07-29_13_08_31-smittetal_stiger_paa_slagteri_-_danish_crown.png

Slagteriet i Ringsted set fra oven. Foto: Danish Crown

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på medarbejdernes sikkerhed og på at få brudt smittekæderne. Derfor er vi meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet.

- Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer, at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Ledelsen hos Danish Crown har valgt at hjemsende i alt 80 medarbejdere. De skal nu allesammen testes for coronavirus. Før de kan vende tilbage til fabrikken skal de fremvise to negative test.

Styrelsen for Patientsikkerhed har nu udstationeret en ansat til at hjælpe til på slagteriet for at sikre, at der ikke er flere der bliver smittet med den farlige virus.

Slagteriet har sinde mandag kørt på halvkraft på grund af de mange hjemsendelser, oplyser Danish Crown, der også har flere slagterier i udlandet.

Sponsoreret indhold