Krimi18. april 2024 (opd. 18. april 2024)

Stor politiaktion efter våbenfund

En stor politistyrke er torsdag morgen ved at foretage anholdelser og ransagninger flere steder på Sjælland

Seks personer er blevet anholdt i forbindelse med en anholdelses- og ransagningsaktion i Holbæk og Odsherred Kommune torsdag morgen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Personerne er sigtet i forbindelse med nogle våbenfund, som politiet gjorde i Ladegårdsparken i Holbæk den 8. februar.

Fundene dengang blev ifølge politiet gjort i kølvandet på en skudepisode i slutningen af januar. Her blev en 23-årig mand ramt af skud i sit hjem i Apotekerhaven i Holbæk.

En af de seks anholdte er en 17-årig dreng, der foruden besiddelse af skydevåben er sigtet for medvirken til drab begået på Frederiksberg i januar.

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg torsdag klokken 12, hvor anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet.

Derudover bliver en 17-årig dreng samt en 18-årig og en 26-årig mand fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk klokken 13 torsdag.

Anklagemyndigheden vil bede dommeren lukke dørene i retsmøderne. Hvis dommeren efterkommer den anmodning, vil det betyde, at offentligheden ikke får indblik i beviser og eventuelle forklaringer, der ville komme frem under grundlovsforhøret.

Det fremgår ikke, hvordan de to drenge og de to mænd forholder sig til sigtelserne mod dem.

Anholdelses- og ransagningsaktionen torsdag morgen har været planlagt et stykke tid. Midt- og Vestsjællands Politi fik hjælp af andre politikredse.

- Siden fundene i Ladegårdsparken har vi efterforsket sagerne for at forsøge at finde frem til personer, som kunne mistænkes for at have besiddet de fundne skydevåben, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen, der er efterforskningsleder på sagen.

Politiet oplyser torsdag formiddag, at der i forbindelse med ransagningerne tidligere på dagen er blevet sikret beviser. Der er dog ikke gjort yderligere våbenfund.

Sponsoreret indhold