Krimi4. marts 2021

Stor dansk festival: Vi tror på det

Talsmanden for Skanderborg Festival er stadig optimistisk i forhold til at kunne invitere festglade danskere i år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/smukfest_2019.jpg
 Rod Clemen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Smukfest i bøgeskoven i Skanderborg er en af landets helt store sommerlige trækplastre for fest- og fadølsglade danskere.

Og her bevarer man stadig optimismen i forhold til at kunne holde festival fra 4.- 8. august 2021.

Torsdag eftermiddag kaldes kulturminister Joy Mogensen (S) i to samråd om festivalernes skæbne og økonomi.

SE og HØR har talt med Skanderborg Festivalens talsmand før samrådene.

- Jeg vil gerne spørge dig, om du bevarer optimismen?

- Jamen, det gør vi. Og i dag i samrådene er der jo nogle helt vigtige elementer, der ligesom skal falde på plads. Det første er jo om det sikkerhedsnet, der skal spændes ud under de danske festivaler, sådan at planlægningen kan fortsættes. Sådan, at alt, hvad der kan lade sig gøre, det skal kunne lade sig gøre, siger Søren Eskildsen.

Og det andet samråd i dag, det handler om de løsninger, der skal på plads, for at kunne holde forsvarlige arrangementer

- Og det vil sige, vores mål er jo at få afholdt sikre og forsvarlige arrangementer, og de vigtigste midler til det, er jo altså coronapasset, og mulighederne for at kvikteste. Hvis vi skal afholde med corona blandt os, siger talsmanden.

Han forklarer, at det er det, der får fokus i samrådene i dag. Og det ser festivalen frem til at få klarhed over.

- Er du optimistisk til, at I kan få et økonomisk sikkerhedsnet?

- Jamen, det er vi optimistiske i forhold til. Altså, vi har det jo sådan, at nu har staten brugt millliarder af kroner på at skille os ad. Og derfor, så er det enormt vigtigt, at vi kan få glæden og festen tilbage i samfundet igen, så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre, sådan, så vi kan komme ud og mærke livet igen, siger Søren Eskildsen.

- Kan du sige noget om, hvor mange folk fra udlandet, der besøger jeres festival?

- Nej, altså, vi har primært danske gæster, men vi har også gæster fra udlandet, men hvor mange det præcis er, vil jeg ikke sige. Men vi ved da, der kommer nogle fra udlandet, det kan vi jo konstatere, og det er vi enormt glade for og beærede over, men vi har rigtig mange trofaste danske gæster.

- Det tænker vi nemlig lidt kan blive et problem i forhold til Roskilde, hvis folk kommer udefra og måske kan slæbe nye mutationer ind?

- Vi kan finde utallige problematikker, og dem tilpasser vi jo selvfølgelig i forhold til, og det tager vi i takt med, at det opstår. Det vigtige for os nu er, at vi holder fanen højt på at få afholdt den bedst mulige festival til august, og have fuld fokus på de løsninger, der skal på plads for, at det kommer til at kunne ske, siger Søren Eskildsen.

Sponsoreret indhold