Krimi 2. maj 2019

Stoppede massemord på sin skole - betalte den højeste pris

Amerikanske Riley Howell gik heltemodigt imod den elev på University of North Carolina, der tirsdag gik amok i et klasseværelse. Men den 21-årige helt betalte selv den højeste pris

De fleste flygtede resolut ved synet af den svært bevæbnede mand, der tirsdag trængte ind på et universitet i byen Charlotte i North Carolina.

Men ikke 21-årige Riley Howell.

Han valgte heltemodigt at gå imod gerningsmanden – der var elev på skolen – med sine bare næver. Og han reddede efter alt at dømme mange af sine kammeraters liv under tirsdagens skoleskyderi.

Men Riley Howell betalte selv den højeste pris for sin heltemodige gerning: Han blev selv skudt og dræbt på klods hold af gerningsmanden.

Artiklen fortsætter under billedet...

Riley Howell reddede heltemodigt sine kammerater fra at blive skudt, men mistede selv livet. Foto: Privat

- Riley Howell er en helt, det er der ingen tvivl om. Havde det ikke været for hans mod, ville mange flere havde mistet livet i dag, udtalte politichef Kerr Putney fra Charlotte-Mecklenber Police Department under et pressemøde efter tirsdagens skoleskyderi.

Gerningsmanden, der er identificeret som den 22-årige Trystan Andrew Terrell, åbnede ild mod eleverne i et fyldt klasseværelse kort før klokken 18 lokal tid.

- Løb, gem jer, kæmp. Kom i sikkerhed øjeblikkeligt, skrev universitetet UNC Charlotte umiddelbart efter til sine studerende på Twitter.

Artiklen fortsætter under billedet...

Gerningsmanden er identificeret som den 22-årige Trystan Andew Terrell. Foto: Mecklenburg County Police Departement

Den 22-årige gerningsmand nåede at dræbe 19-årige Ellis Parlier og Riley Howell, inden han blev pågrebet af politiet. Han er nu anholdt og sigtet i sagen.

Man kender endnu ikke til motivet for skyderiet.

Riley Howells kæreste overlevede skyderiet.

Herunder kan du se en video med de skoleskyderier, vi aldrig glemmer:

Sponsoreret indhold