Krimi23. oktober 2022

Stjæler møbler fra døende: - Der var fuldstændig ryddet

Forstander fik sig et chok, da hun opdagede, at hospicets terrassemøbler var forsvundet
Det er blandt andet disse møbler, der er pist væk.
Det er blandt andet disse møbler, der er pist væk.
 Privatfoto

- Jeg blev helt chokeret. Jeg kom næsten til at grine i vantro, siger forstander Dorit Simonsen fra Hospice Djursland i Rønde til TV2 Østjylland.

Hun fik beskeden fra sin pedel, der havde opdaget, at terrassemøblerne ikke længere stod på deres plads.

Dorit Simonsens første tanke var, at nogen måtte have sat dem ind uden at have fortalt det til nogen. Men pedellen havde søgt alle de steder, hvor møblerne kunne tænkes at være flyttet hen.

Men konklusionen var klar.

- Der var fuldstændig ryddet, så blev jeg virkelig rystet, siger Dorit Simonsen.

Otte stole og to borde fra den kendte margueritserie, to sofaer, otte stole og et glasbord havde tyvene taget fra hospicets ene terrasse.

- Det fylder faktisk ret meget, det må have været en lastbil, der har stået herude foran, siger Dorit Simonsen.

Hospice Djursland har vagter, der jævnligt kommer forbi om aftenen og natten. Der er også videoovervågning, men ikke på det område, hvor terrassemøblerne stod i sydøst, hvor solen stadig giver nogle flotte morgener, fortæller Dorit Simonsen.

- Vi havde også snakket om, at vi skulle til at have dem ind. Men der har været så dejligt vejr dernede, så vores patienter har brugt det, siger hun.

Hospice Djursland skal selv finde penge til at erstatte møblerne, da de stod udenfor og ikke var bundet fast, og forsikringen dermed ikke dækker.

Dorit Simonsen glæder sig over, at tyvene har afholdt sig fra at stjæle de møbler, der står ved patienternes egne terrasser. Men det har skabt ærgrelse på hospicet i Rønde.

- Patienterne giver udtryk for ærgrelse. De spørger lige som mig; Hvad pokker får folk til at stjæle møbler her? siger Dorte Simonsen.

Sagen er meldt til politiet.

Sponsoreret indhold