Krimi30. april 2024

Stig Tøfting tiltalt for vold: Offeret er væk

Når Stig Tøfting torsdag skal møde i retten tiltalt for vold, bliver det uden forklaring fra den forurettede i sagen
Stig Tøfting deltager i presse dag på The Journey - 15 dage i Nepal på Hotel d' Angleterre i København mandag den 24. april 2023.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Stig Tøfting er 54 år gammel.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Torsdag tager Stig Tøfting plads på anklagebænken tiltalt for vold, men hvad der normalt fylder i en sådan retssag kommer ikke til at fylde.

Plæneklipperen er tiltalt for vold efter en episode til en Thomas Helmig-koncert i Vejle musikteater 11. august sidste år.

Men det bliver uden forklaring fra den forurettede i sagen, det fremgår af anklageskriftet, som SE og HØR er i besiddelse.

Det er nemlig ikke lykkedes politiet at finde den person, som angiveligt fik den tidligere fodboldspillers knytnæve i smasken.

Af anklageskriftet fremgår det, at Stig Tøfting er tiltalt for simpel vold efter paragraf 244, stk. 1.

Han titales for vold "ved den 1. august 2023, omkring kl. 23.15 i Vejle Musikteater, beliggende Vedeisgade 25 i Vejle, at have tildelt en pt. ukendt mand et knytnæveslag i hoveder".

Fodboldmediet Bold har forsøgt at få en kommentar fra specialanklager Søs Bløcher, men hun har ikke ønsket at udtale sig.

"Dine spørgsmål omhandler en verserende straffesag, som skal behandles ved retten, og Sydøstjyllands Politi har af den grund ikke yderligere oplysninger om sagen, som kan deles på nuværende tidspunkt forud for rettens behandling", skriver de dog til mediet.

Stig Tøfting selv har tidligere forklaret, at koncerten endte i tumult med en anden mand.

SE og HØR har været i kontakt med hans forsvarsadvokat, Søren Hammer Westmark, der oplyser, at han har aftalt med sin klient, at han ikke udtaler sig inden næste uges retssag.

Stig Tøfting udtalte dengang efter episoden, at ham og den forurettede mand var blevet enige om at begrave stridsøksen og ikke inddrage politiet – men sådan fungerer tingene desværre altså ikke.

Politiet har derfor af egen drift tage sagen op.

Sagen kommer til at blive behandlet ved Retten i Kolding, hvor der er afsat en halv retsdag til at afgøre, om Stig Tøfting skal dømmes for vold.

Stig Tøfting har af flere omgange spillet for sin hjerteklub AGF, som han samlet fik 231 kampe for, hvor han formåede at score 39 mål. Derudover har han blandt andet tørnet ud for Hamburger SV, Bolton Wanderers og MSV Duisburg, mens han sluttede sin karriere i Randers FC tilbage i 2007.

Han fik 41 landskampe på det danske landshold.

Sponsoreret indhold