Krimi6. maj 2024

Stig Tøfting frikendt for vold: Politiet beklager forsvundne beviser

I sidste uge blev Stig Tøfting pure frikendt for vold, blandt andet efter bevismateriale til sagen forsvandt. Nu beklager Sydøstjyllands Politi
Stig Tøfting deltager i presse dag på The Journey – 15 dage i Nepal på Hotel d' Angleterre i København mandag den 24. april 2023. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Stig Tøfting blev i sidste uge frifundet i en voldssag, hvor den forurettede i anklageskriftet for eksempel var ukendt. Derudover mistede politiet et vigtigt bevis i sagen.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Stig Tøfting frifundet for vold

Beviserne var i sidste uge mangelfulde, da Sydøstjyllands Politis anklagemyndighed gik efter at få dømt den tidligere landsholdsspiller i fodbold Stig Tøfting for vold.

Det var en domsmandsret enige i, hvorfor den 54-årige plæneklipper blev pure frikendt i straffesagen.

Den tidligere midtbanekriger var helt præcist anklaget for, at han skulle have slået en ukendt mand efter en Thomas Helmig koncert i Vejle i august måned sidste år.

Stig Tøfting var ved Retten i Kolding tiltalt for straffelovens paragraf 244 om simpel vold, men på flere områder var sagen speciel – selv nægtede han sig skyldig i anklagen.

For eksempel dukkede den forurettede mand, som ifølge politiet skulle være blevet slået med et knytnæveslag i hovedet af Tøffe, aldrig op – hverken i politiets sag eller i retten.

Derudover var et af sagens beviser også pludselig blevet væk, da en politimand skulle vidne for retten. Der var her tale om en overvågningsvideo af den påståede voldsepisode.

Problemet var bare, at videoen var forsvundet i politiets varetægt, lød det da polititjenestemanden fredag afgav forklaring for retten.

Lige netop den detalje får nu politikredsen, der havde sagen, til at beklage i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

'Sydøstjyllands Politi kunne undervejs i sagsbehandlingen konstatere, at videomaterialet ikke længere kunne tilgås. Da det stod klart, forsøgte vi at indhente videoen på ny, hvilket ikke var muligt'.

'Det er beklageligt, at videomateriale er gået tabt, men som det fremgår af dommen, så er der lagt vægt på en række omstændigheder, der førte til rettens afgørelse', skriver politikredsen i et mailsvar til formiddagsavisen.

Stig Tøfting var efter episoden i august sidste år selv ude og fortælle, at der havde været "tumult" efter koncerten. I den forbindelse lød det også, at han havde begravet stridsøksen med den forurettede mand, der ikke ønskede at involvere politiet.

Sådan endte det dog ikke helt, da politiet i sidste ende tog sagen op af egen drift.

Stig Tøfting har af flere omgange spillet for sin hjerteklub AGF, som han samlet fik 231 kampe for, hvor han formåede at score 39 mål. Derudover har han blandt andet tørnet ud for Hamburger SV, Bolton Wanderers og MSV Duisburg, mens han sluttede sin karriere i Randers FC tilbage i 2007.

Han fik 41 landskampe på det danske landshold.

Sponsoreret indhold