Krimi13. juli 2020

Statens Serum Institut udvikler lovende corona-vaccine

Statens Serum Institut er i gang med at udvikle en vaccine mod coronavirus. Indtil videre har vaccinen vist lovende resultater på mus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001.jpg
 Foto: MEGA

De sidste mange måneder har forskere over hele verden forsøgt at finde en kur mod den verdensomspændende corona-virus.

Nu lader det til, at danske forskere har gjort et gennembrud i netop dét arbejde.

Statens Serum Institut oplyser således, at de er i gang med at udvikle en vaccine mod coronavirus.

Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

Indtil videre har SSI’s vaccinekandidat klaret sig flot under forsøg med mus.

- Her har den fremkaldt antistoffer, der neutraliserer SARS-CoV-2 virus med samme eller større styrke end de fleste mennesker, der er immune efter en veloverstået COVID-19 infektion, skriver SSI i pressemeddelelsen.

Overlæge Anders Fomsgaard udtaler i forbindelse med pressemeddelelsen:

”Vaccinen fremkalder desuden celleimmunitet, der beskytter mod sygdom ved at eliminere virusinficerede celler. Det er meget ønskeligt for vacciner, men langt fra alle vacciner er i stand til det”.

”Både neutraliserende antistoffer og celleimmunitet er vigtige for kroppens evne til at blokere og beskytte mod en fremtidig COVID-19 infektion. Og celleimmuniteten er afgørende for kroppens evne til at bremse virusproduktion og virusudskillelse, så man begrænser både COVID-19 sygdommen og gør, at man ikke smitter andre”.

Næste skridt er at prøve vaccinekandidaten i mennesker. Det er en proces, der er underlagt store krav om sikkerhed, men SSI håber, at vaccinekandidaten kan testes i mennesker allerede senere i år.

Anders Fomsgaard udtaler:

”For at vinde tid ønsker vi at sætte gang i et abeforsøg nu, der kan vise, om aberne bliver beskyttet mod efterfølgende smitte med COVID-19 virus eller ej. Parallelt med det vil der blive produceret nok af CoVAXIX til både den indledende humane afprøvning i fase 1, som forventes at kunne starte sidst i efteråret 2020 eller i begyndelsen af 2021, og til den fortsatte fase-2 afprøvning, som der fortsat søges finansiering til”, siger Anders Fomsgaard.

Sponsoreret indhold