Krimi19. juli 2022

Stak læge ihjel: Nægter drab

Byret forlænger fængsling af psykisk syg mand, som i sidste måned slog en læge ihjel under hjemmebesøg
Læge dræbt i København
Det var i ejendommen her, at lægen blev dræbt.
 Foto: Presse-fotos.dk

En dommer i Københavns Byret har tirsdag forlænget fængslingen af en 30-årig psykisk syg mand, som 21. juni stak en læge ned under et hjemmebesøg, oplyser specialanklager Søren Harbo Fra Københavns Politi.

Den 64-årige læge blev overfaldet med to knivstik af den 30-årige, som lægen aflagde et hjemmebesøg i Holmbladsgade på Amager. Lægen afgik nogle dage senere ved døden.

Ved grundlovsforhøret i juni blev manden fængslet for grov vold, men på det tidspunkt var lægen ikke død. Sigtelsen mod ham lød dengang på drabsforsøg, men dommeren valgte at fængsle ham på baggrund af en mildere bestemmelse.

Manden erkendte ved grundlovsforhøret sig skyldig i sigtelsen for grov vold. Han nægtede dog at have haft forsæt til at dræbe og nægtede sig dermed også skyldig i drabsforsøg.

På grund af mandens psykiske sygdom foregår fængslingen ved indlæggelse på en lukket psykiatrisk afdeling.

Kan ende med mildere straf

Søren Harbo fortæller til Ritzau, at sigtelsen mod den 30-årige er blevet ændret til manddrab, efter at lægen er afgået ved døden.

Ved tirsdagens retsmøde valgte Harbo imidlertid at fremsætte en begæring om fortsat fængsling med henvisning til straffelovens bestemmelse om vold med døden til følge, altså en mildere bestemmelse end manddrab.

Søren Harbo fortæller, at han valgte at henvise til denne bestemmelse, fordi det var i tråd med rettens afgørelse ved grundlovsforhøret.

Politiets videre efterforskning af sagen skal blandt andet klarlægge, om der er grundlag for at rejse tiltale mod manden, og om tiltalen skal rejses efter straffelovens bestemmelse om manddrab eller efter den mildere bestemmelse om vold med døden til følge.

Sponsoreret indhold