Krimi20. august 2021

Stadig et stort mysterium: Lillie fandt sin hundehvalp død i gården

- Han var ikke bare min hund. Han var min bedste ven, siger en knust Lillie Holm på 20 år. Stadig er politiet ved at undersøge, hvordan hendes hvalp, Baldur, pludselig døde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/233810067_4397329633663413_2031032308207110297_n_0.jpg
 Foto: Privat

Ved du noget? Så send en mail til sipe@sh.dk - fortrolighed gives, hvis det ønskes.

Syv måneder gamle Baldur – en krydsning mellem en labrador og rottweiler – var forrige mandag alene hjemme på fjerde sal i Lillie Holms lejlighed i Randers.

Tidligere på eftermiddagen havde hun afleveret ham som så mange gange før. Han var ganske tryg ved at være alene i lejligheden.

Men i timerne mens Lillie har været væk fra sin elskede hvalp, er der sket noget i lejligheden. Noget, som stadigvæk er ved at blive efterforsket af Østjyllands politis dyrevelfærdsenhed.

- Da jeg kommer hjem, er Baldur der ikke. Han kommer mig ikke i møde, da jeg låser mig ind i lejligheden, og da jeg leder alle steder, kalder på ham, og går i panik, fortæller Lillie til SE og HØR.

Snart er det to uger siden, men episoden er stadig svær for hende at tale om.

- Jeg ved ikke, om det er et slags moderinstinkt, men da jeg ringer til min veninde og panisk fortæller hende, at jeg ”ikke kan finde min hund”, får jeg pludselig den idé at tjekke nede i gården, beretter hun.

Og der finder hun sin elskede Baldur. Liggende med åbne øjne og tungen ude af munden op ad den ene mur.

- Jeg bryder fuldstændig sammen, da jeg ser, at han ligger der.

mystik godbid

Lillie Holm fortæller videre til SE og HØR, at hun efterfølgende løber op i lejligheden igen. Hun tjekker alle vinduer, men hun er overbevist om, at Baldur umuligt kan have faldet ud den vej. Også døren til stuen, soveværelse og toilet er lukkede, som de plejer, så han kun kan være i gangen og køkkenet, mens hun var væk.

Artiklen fortsætter under billederne:

https://imgix.seoghoer.dk/235522458_1991513941014685_134594472105068131_n_0.jpg
 Foto: Privat

Lillie mener ikke, at Baldur ville have ligget 'pænt' og uden yderligere skader, hvis han var faldet eller blevet kastet ud fra fjerde sal. (Foto: Privat)

https://imgix.seoghoer.dk/239337793_556727358707721_3547143151826577826_n.jpg
 Foto: Privat

Hunden blev fundet liggende død langs muren i baggården. (Foto: Privat)

- Det giver ingen mening. Jeg kunne ikke stoppe med at græde. For mig var han jo ikke bare min hund. Han var min bedste ven. Og det er så uvirkeligt, at jeg havde siddet med ham tidligere på dagen, og da var han frisk og rask.

Mens Lillie stadig løber febrilsk rundt for at finde årsagen bag hendes hunds død, ringer hun til politiet, som dog i første omgang afviser at komme ud, da der ikke umiddelbart er spor efter indbrud.

- De fortæller mig, at der jo bare tale om en hund, siger hun.

Men da hun senere finder en mystisk godbid i lejligheden, ringer hun til dem igen.

- Jeg finder en lille rund ting. Det ligner en klassisk hundekiks, men jeg ville aldrig give Baldur sådan en, fortæller Lillie om godbidden, der er sendt til tekniske undersøgelser hos politiet.

Slet ikke i tvivl

Overfor Randers Amtsavis har Østjyllands Politi bekræftet, at de mandag aften har modtaget en anmeldelse om indbrud en lejlighed i Randers, hvor anmelderen også fortalte, at hendes hund lå død i baggården.

Herefter sender de en patrulje ud.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/235646103_862878904366114_5747155763392803759_n.jpg
 Foto: Privat

Baldur, som er et mix af en rottweiler og en labrador, blev kun syv måneder gammel.
(Foto: Privat)

20-årige Lillie Holm venter stadig på at få svar fra både obduktionen og undersøgelserne af den mystiske godbid.

Men selv er hun ikke et sekund i tvivl om, hvad der er sket med hendes højtelskede hundehvalp.

- Han er blevet slået ihjel. Der er slet ingen tvivl. Han er ikke blevet kastet, og han er heller ikke selv faldet ned i gården. Han er enten blevet fodret med gift, eller også har han fået en sprøjte, siger hun, og fortsætter:

- Jeg kan jo kun håbe på, at det er gået stærkt, og at han ikke har gjort ondt på ham.

Vil ikke hjem til minderne

Lillie har stadig ikke været tilbage i lejligheden i det nordvestlige Randers.

Men det er ikke frygt, der står i vejen for, at hun vender tilbage. Det er Baldurs ting.

- Jeg er ikke bange, men det er bare alle minderne. Jeg har ikke lyst til at komme hjem og skulle fjerne hans ting, for så mister jeg ham helt, fortæller hun, mens stemmen knækker.

Mens hun venter på politiets svar, gør den unge kvinde alt, hvad hun kan for stadig at lede efter vidner, som kan have set noget mistænkeligt omkring Hobrovej mandag eftermiddag. Hun opfordrer til at man kontakter Østjyllands Politi i disse tilfælde.

Politiet kan kontaktes på 87 31 14 48 eller på 114.

Ved du mere om sagen? Så kan du også sende en mail til sipe@sh.dk - fuld fortrolighed gives, hvis det ønskes.

Sponsoreret indhold