Krimi21. januar 2021

SSI i slagsmål med Pfizer om vaccine-levering

Det er efterhånden kommet til et decideret slagsmål om leveringen af vacciner mellem SSI og Pfizer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201210-145209-l_29mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Liselotte Sabroe

Et lodret brud på aftalen. Så kras er Statens Serum Instituts direktør Henrik Ullum i en udtalelse til tv2.dk om leveringen af vacciner fra Pfizer.

Eller rettere manglende levering. For det er de to parter nu kommet op at slås om. Og udmeldingen fra Pfizer betyder altså, at der kommer færre vacciner lige nu og her.

Ifølge Pfizer er det nemlig kun rimeligt, at vi får færre vaccineglas, hvis vi kan finde ud af at hive flere doser ud af dem, skriver TV2.

Det var meningen, at der kun skulle være fem doser af coronavaccinen fra Pfizer og Biontech i hvert hætteglas, der blev sendt ud.

Men læger i blandt andet Danmark opdagede, at det var muligt at hive seks doser ud af hætteglassene, hvis man var meget nænsom.

Det var godt nyt, fordi Danmark ikke har nok vacciner til alle, og pludselig var der mulighed for at vaccinere 20 procent flere. Det blev også medregnet i Danmarks vaccinestrategi.

Men nu mener Pfizer, at seks doser må betyde seks doser – også selvom det ikke er muligt at gøre det med hvert enkelt hætteglas.

Fremover vil hætteglassene fra Pfizer derfor tælle for seks doser i stedet for fem.

Og det betyder altså, at Danmark og hele Europa modtager et betydeligt lavere antal vacciner end man havde regnet med.

Ifølge Statens Serum Instituts direktør, Henrik Ullum, er der tale om et lodret brud på aftalen.

- Vi har fået færre vacciner end vi havde forventet ud fra planen om, hvor mange kasser vacciner Pfizer ville levere, siger han til TV 2.

Er det ikke bare Danmark, der har regnet forkert?

- Vi har fået fuldstændig klare beskeder fra Pfizer om, hvor mange kasser vacciner de forventer at levere. Der har ikke været noget usikkerhed om det, siger direktøren.

Sponsoreret indhold