Krimi17. juni 2020

Sprøjtede urin i sin søns blodårer: - Hun er en god mor

En 24-årige kvinde er tiltalt for at sprøjte urin i sin søns blodårer - faderen fastholder, at hun er en god mor
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200615-083642-7-1920x1277we.jpg
 Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

En forfærdelig sag udspiller sig i disse dage i Retten i Odense.

Her står en 24-årig kvinde tiltalt for at have lavet falske anmeldelser om sin to-årige drengs helbred til sundhedspersonalet.

Det har hun blandt andet gjort ved at opfinde krampeanfald, men også ved at sprøjte bakterieinficeret urin ind i drengens blodårer. På den måde har det set ud, som om drengen har haft en urinvejsinfektion, hvorfor han har fået fejlbehandling.

Onsdag var faderen til barnet i retten, hvor han trods sagens kendsgerninger holdt fast i, at den 24-årige fortsat skal have lov at se sit barn.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Hun er en god mor. Der er bare lige det, der er gået helt galt. Men ellers er hun en god mor, sagde han i retten.

Faderen og moderen er ikke længere et par, men har været sammen i seks år. Faderen forklarede i retten, at han aldrig undrede sig over krampeanfaldene, som kun foregik, når moderen var alene med barnet, fordi hun var ved at uddanne sig til sygeplejerske.

Stod på i et år

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i, stod mishandlingen på fra 1. juni 2018 til 3. juni 2019.

Mishandlingens klimaks blev nået, da den 24-årige kvinde sprøjtede den inficerede urin ind i drengens blodårer. Det fik det to-årige barn til at gå ind i septisk chok, hvorfor han blev indlagt på intensiv afdeling.

Politiet blev opmærksom på sagen, efter sundhedspersonale havde rettet henvendelse til parrets kommune. En læge forklarede i retten, at man som udgangspunkt tror på de oplysninger, som forældrene giver. Derfor tog det også lang tid, før man fattede mistanke.

Da moderen blev anholdt beslaglagde politiet en vandflaske med urin, 18 sprøjter, plastbeholdere med sprøjtedele, en prop med en nål og en pumpe til en sprøjte.

Kvinden er blandt andet tiltalt for vanrøgt og mishandling af barnet.

Sponsoreret indhold