Krimi19. september 2023

Spejderleder for retten i grusom sag: Voldtog børn på gruppeture

Onsdag skal en 44-årig mand for Retten i Glostrup. Her er han tiltalt for voldtægt og andre grove seksuelle krænkelser af små pigebørn
Spejderlejr 2022 lørdag den 30. juli 2022. 40.000 børn og unge er på lejr i Hedeland Naturpark.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Anklagemyndigheden mener, at en midaldrende mand i adskillige tilfælde har begået seksuelle overgreb på flere 10-årige piger under gruppeture med spejderpiger.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

En 44-årig nu tidligere spejderleder skal onsdag morgen for Retten i Glostrup, hvor han er tiltalt i en særdeles uhyggelig sag omhandlende seksuelle krænkelser af børn.

Alle overgrebene er blevet ifølge anklagemyndigheden begået i forbindelse med gruppeture hos en større dansk spejderorganisation, hvor den midaldrende mand havde det pædagoiske ansvar for de mange pigebørn.

Derudover er manden tiltalt for i 2021 at have været i besiddelse af en større mængde børnepornografi.

Det skriver Ekstra Bladet i dagens avis.

Ifølge formiddagsavisen, der har fået aktindsigt i anklageskriftet mod manden, er han tiltalt for tre tilfælde af ikke fuldbyrdede voldtægter og to tilfælde af blufærdighedskrænkelse - alle begået mod forskellige piger på 10.

De seksuelle overgreb er alle begået fra slutningen af 2016 og et år frem.

Begik overgreb i Legoland og på lejrture

Ifølge Ekstra Bladet er der i alle sagerne tale om skærpende omstændigheder, fordi alle ofrene var mindreårige piger, og fordi den tiltalte i forbindelse med de seksuelle overgreb var spejderleder og havde ansvaret for pigernes undervisning og opdragelse.

Første voldtægtsforhold skal være foregået under en tur til Legoland, hvor den nu 44-årige mand i flere tilfælde skulle have befølt en dengang 10-årig pige på blandt andet numsen og brysterne og for penetrering af fingrene.

En pige på samme alder var angiveligt udsat for blufærdighedskrænkelser af spejderlederen, da de var på en vildmarkstur. Her er han anklaget for at have stukket en hånd ned i barnets sovepose og befølt hende flere steder på kroppen og på hendes kønsdele.

Ekstra Bladet beskriver derudover et påstået overgreb begået på en anden tiårig pige ad flere omgange.

Her blev den lille pige voldtaget med mandens fingre, og igen under en overnatning senere i 2017. Her gav den 44-årige påståede pædofil i første omgang barnet lændemassage.

Senere lagde han ifølge anklageskriftet i ske tæt op ad hende om natten, mens hun sov i sov i sin egen seng.

Sagen bliver behandlet over tre retsdage ved Retten i Glostrup.

Dommen forventes at falde i slutningen af september måned.

SE og HØR følger sagen

Sponsoreret indhold