Krimi15. juni 2020

Sommerpakke på plads: Så mange penge får du

Regeringen og størstedelen af Folketingets partier er blevet enige om en økonomisk hjælpepakke, der skal forsøde danskernes sommer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200615-051431-l-1920x1277we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Efter et noget trist forår kan danskerne nu se frem til en mere munter sommer.

I nat annoncerede finansminister Nicolai Wammen, at der efter forhandlinger søndag, nu er blevet vedtaget en såkaldt sommerpakke med størstedelen af Folketingets partier. Det skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Rent konkret betyder det, at lønmodtagere vil modtage tre uger af deres indefrosne feriepenge, mens personer på overførselsindkomst med den nye aftale får en skattefri check på 1000 kroner.

Feriepengene udbetales så hurtigt som muligt, hvilket ifølge Wammen først bliver en gang i oktober.

- Danskerne kan være trygge ved, at pengene kommer. Så hvis man i sommerperioden vil bruge penge på is, tøj eller ting til hjemmet, så kan man gøre det i vished om, at pengene kommer til oktober, forsikrer finansministeren.

De Konservatives Formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Facebook, at for den gennemsnitlige løndmodtager vil tre ugers feriepenge svare til ca. 15.000 kr. efter skat.

Folketingets partier vil forhandle om de to sidste ugers indefrosne feriepenge til efteråret, da det ifølge Wammen vil være klogt "at gemme noget af krudtet til lidt senere".

Sponsoreret indhold