Krimi22. september 2023

Solgte danskeres login til Netflix: Skal koste fængsel

En 29-årig mand er blevet tiltalt for at sælge intetanende brugeres login-oplysninger til forskellige streamingtjenester
Streamingtjenesten Netflix på en skærm tirsdag den 18. juli 2023. Regeringen og forligspartierne har lavet en medieaftale, hvor streamingtjenester skal betale procenter af deres omsætning i skat.. (Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix)
Op mod 500.000 personer har fået misbrugt der login-oplysninger til streamingtjenester som Netflix. Nu er en 29-årig mand tiltalt i en sagen.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ:

Står det til politiet, så skal det koste en 29-årig mand en tur bag tremmer for ulovligt at videresælge intetanende brugeres login-oplysninger til for eksempel Netflix og Viaplay.

Det er National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som har tilmanden manden, som er fra Odense.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Ifølge tiltalen mod manden har den 29-årige mand i flere tilfælde videresolgt lister med cirka 500.000 login-oplysninger til forskellige onlinetjenester.

Han er derudover også tiltalt for at have oprettet en hjemmeside, hvor man kunne købe sig til de eksisterende brugeres login-oplysninger til tjenester som TV2 Play, Viaplay, HBO Max, Paramoun+ og Podimo.

Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om fængselsstraf i sagen.

”Det er vores opfattelse, at den tiltalte har udnyttet datalæk til at skaffe tilfældige betalende kunders login-oplysninger hos en række populære streamingtjenester for derefter at sælge oplysningerne videre både samlet og enkeltvis. Det har givet køberne mulighed for at misbruge de rigtige kunders konti, forklarer Brian Kaas Borgstrøm, som er anklagerfuldmægtig ved NSK.

Sponsoreret indhold