Krimi3. december 2020

Søren Brostrøm: Julemanden er fritaget for mundbindskrav og rejseforbud

Flere steder i verden forsøger myndighedspersoner desperat at redde bare en flig af den hårdt prøvede julestemning, der præges gevaldigt af Covid-19
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sbjul.png
 Foto: Ritzau Scanpix

1,8 tusinde likes fik vores alle sammen danske direktør for sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, for et opslag på Twitter onsdag.

Og han skrev hverken nyt om vaccine, lempelse af forsamlingsforbuddet eller genåbning af det savnede natteliv.

Næ, det var såmænd en vittig besked om, at selveste julemanden er fritaget for både mundbindskrav og ind- udrejseforbud, når han den 24. skal rundt med gaver til alle verdens børn.

Dispensation fra karantæneregler

I opslaget (som han fordeler over hele fire posts) skriver Brostrøm blandt andet:

”En borger har skrevet og spurgt om jeg kan give Julemanden dispensation fra karantæneregler, så han frit kan rejse ind i Danmark. Vi ved jo alle at han har travlt juleaften med at dele alle gaverne rundt til børnene, så det dur ikke han skal selvisolere sig i flere dage.”

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/julemanden.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Ingen rejser, mundbind i transport og forsamlingsforbud - Den kære julemand er fritaget fra alle restriktionerne (Foto: Ritzau Scanpix)

”Og hvis Julemanden – hvad jeg forventer – rejser med sine egne rensdyr og kane, så vil jeg også mene han er undtaget fra det krav om mundbind, som gælder på flyrejsen fra Grønland,” fortsætter den 55-årige direktør, som fuldførte sin første lægelige uddannelse for 25 år siden.

Og hvor er det dog herligt. Og skægt fundet på.

Inspireret af udlandet

Dog er det ikke sikkert, vi kan tilskrive Brostrøm den fulde ære for det søde opslag.

Flere af hans kollegaer rundt om i verden har på det seneste forsøgt at redde stumperne af julestemningen op fra gulvet med lignende historier om den hvidskæggede nissemand og rensdyrene.

Allerede i midten af november lovede den amerikanske udgave af vores egen Sundshedsstyrelsens-direktør, Dr. Fauci, at julemanden som den eneste i verden med sikkerhed kunne erklære sig immun.

Den verdensomspændende pandemi vil altså ikke stå i vejen for julen, gudskelov.

Julemanden er frontlinjepersonale

En uges tid efter Faucis forsikringer dukkede Irlands udenrigsminister så op på et podie i parlamentet.

- Det er vigtigt at sige til alle børn i landet, at vi betragter julemandsrejser som væsentlige rejser til væsentlige formål, og derfor er han fritaget fra kravet om selvisolation i 14 dage, lød det fra Simon Coveney på talerstolen.

Vores allesammens gavmilde, rødklædte frontlinje-arbejder tager altså uden problemer rundt med Rudolf og kanen i år.

Og politikere såvel som myndighedspersoner har på trods af sundshedskrise og vaccinestress tid og overskud nok til at fortælle søde eventyr på Twitter.

Jamen skal det jo alligvel nok blive jul i år.

Sponsoreret indhold