Krimi13. april 2020

Søren Brostrøm jubler: Kæmpe succes

Danmark står over for en stille og forsigtig genåbning af landet efter udbruddet af coronavirus. Nu jubler direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, over, hvor godt det hele er gået
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200327-161623-l-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

I denne uge åbner Danmark igen gradvist op efter at have været lukket ned i flere uger pga. den frygtede coronavirus.

I det mest magtfulde maskinrum sidder Søren Brostrøm, som er direktør for Sundhedsstyrelsen, og han er gået fra at være ganske ukendt til nærmest at være en folkehelt.

Med sin sikre retorik og kraftfulde opfordringer til danskere er Brostrøm blevet ganske populær efter sine mange optrædener på diverse pressemøder.

For en uge siden annoncerede corona-generalen sammen med Mette Frederiksen, at vi nu er klar til gradvist igen at åbne op for Danmark.

Det starter som bekendt med daginstitutioner og 0. til 5. klasser i folkeskolen, som alle skal tilbage i klasseværelserne.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/danmark-schweiz_tsl_20191012_0059.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Sammen med Mette Frederiksen har Søren Brostrøm forsøgt at lede Danmark sikkert gennem den første fase af corona-krisen (Foto: Thomas Laursen)

Det er svært at aflæse ansigtet på Søren Brostrøm, når han med sine sundhedsfaglige begreber forsøger at forklare, hvorfor myndighederne handler, som de gør.

Alligevel er der nu noget, som får den store profil til at juble. Han er nemlig stolt over, hvor godt det er gået for Danmark.

- Der er i hvert fald rigtig meget, der tyder på, at vi har en betydelig fladere kurve, end vi kunne have frygtet. Der er jo endnu en gang grund til at understrege, at det er kæmpestor succes for os alle sammen i Danmark, siger Søren Brostrøm til DR.

Det vides endnu ikke, hvornår vi kan åbne Danmark endnu mere, men det er da betryggende at vide, at selveste Søren Brostrøm mener, at vi har gjort det godt.

Sponsoreret indhold