Krimi27. december 2020

Søren Brostøm på historisk dag: Ikke nok til alle

I dag er de første danskere blevet vaccineret mod den smitsomme coronavirus. Men foreløbig er der så få af de magiske dråber, at der ikke er nok til alle
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Søndag formiddag er en historisk dag for danskerne, der endelig har kunne se de første vacciner mod coronavirus blive givet.

Men der går alligevel en rum tid, før alle danskere modtager et tilbud om den gratis vaccine.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, som Sundhedsstyrelsen netop har sendt ud:

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20201217-111637-l-1920x1279we.jpg
 (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

”I første omgang er der ikke nok vacciner til alle. Derfor er vaccinationen i starten prioriteret til de grupper, der har størst risiko for et alvorligt forløb bl.a. de ældste, beboere på plejehjem og ældre med risikofaktorer. Personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen, som har tæt kontakt til de mest sårbare og varetager kritiske funktioner, vil også blive prioriteret først.”

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostøm appellerer til danskernes tålmodighed, når det gælder vaccination mod coronavirus:

- Vi prioriterer forebyggelse af alvorlig sygdom og død højest og fordeler vaccinerne efter det princip, efterhånden som de kommer. Derfor må man ruste sig med lidt tålmodighed, hvis man ikke er en af de grupper, som først får tilbud om vaccination. Alle, som vaccinerne er godkendt til, skal nok få tilbuddet om vaccine på et tidspunkt, når der åbnes bredt op for det, lyder meldingen fra Brostøm.

Den næste sending af vacciner forventes at komme til Danmark i løbet af de næste par dage.

I pressemeddelelsen fra Sundhedsstyrelsen lyder det desuden, at vi efter nytår ser et nyt bookingsystem, hvor det bliver muligt for de danskere, der er i målgruppen til vaccination mod coronavirus, selv at bestille tid:

- Når det er din tur til at få en vaccination, går du ind og booker tid på vacciner.dk. Den er styret centralt og åbner kun for personer, der har et af de cpr-numre, der nu tilbydes vaccination. Vaccination bliver foretaget på et af de regionale vaccinationscentre. Når du har fået din første vaccination, reserverer systemet plads til stik nummer to, som skal foretages 21-28 dage efter, fortæller Søren Brostrøm.

VACCINEPLANEN 

Uge 52 (26. december): 9750 doser fra Pfizer/BioNTech

Uge 53: 46.800 doser

Uge 1-7 2020: 47.775 doser om ugen

Uge 8: 52.650 doser

Uge 9-11: 56.550 doser om ugen

Uge 12-13: 60.450 doser om ugen

Sponsoreret indhold