Krimi5. april 2024 (opd. 5. april 2024)

Søger vidner: Tyve stak af med nedløbsrør

Otte nedløbsrør af et helt bestemt materiale er blevet stjålet fra en kirke
Det er denne kirke, der nu står uden nedløbsrør.
Det er denne kirke, der nu står uden nedløbsrør.
 Foto: Leif Schack-Nielsen/Ritzau Scanpix

Politiet søger vidner til et tyveri fra Holmstrup Kirke, som ligger i Holmstrup syd for Jyderup. En ansat ved kirken anmeldte torsdag morgen, at otte nedløbsrør af kobber var blevet stjålet fra kirken, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport fredag.

Tyveriet er foregået i tidsrummet mellem klokken 16 onsdag og klokken 07.45 torsdag morgen.

Ud over selve nedløbsrørene er der også fjerne såkaldte nedløbsmuffer i kobber.

Politiet reagerede på anmeldelsen ved at sende en patrulje til den lille landsby. Og her fandt betjentene mulige spor fra gerningsmanden.

I gruset omkring kirken var der både sålaftryk og slæbemærker på de steder, hvorfra rørene var blevet fjernet.

Midt- og Vestsjællands Politi ønsker henvendelser fra borger, som kan have bemærket noget, der kan have forbindelse til de fjernede kobberrør.

Den nuværende kirke i Holmstrup har en del år på bagen. Byggeriet blev formentlig påbegyndt i år 1490, hvor en ældre kirke på stedet blev erstattet, fremgår det af Nationalmuseets værk "Danmarks Kirker".

Tyveri af kobber har i en række år været forholdsvist almindeligt. Ofte går gerningsmændene efter ledninger, men også andre effekter, som er let tilgængelige ses indimellem stjålet.

Kobber er forholdsvist værdifuldt. I forbindelse med et kobbertyveri fra Sæby Produkthandel i februar oplyste Nordjyllands Politi, at de 500 kilo kobber, som ved den lejlighed blev stjålet havde en værdi på cirka 9000 kroner.

Sponsoreret indhold