Krimi10. december 2020

Smitterekord: - Ikke overraskende

De tårnhøje smittetal vil fortsætte de næste dage, lyder det fra overlæge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001_0.jpg
 Foto: MEGA

Der er de seneste 24 timer registreret 3132 smittede.

Dermed er rekorden for flest nye smittetilfælde på en dag endnu engang blevet slået.

I samme periode har der været 70 nye indlæggelser, hvor det samlede antal nu er på 342.

Og den kedelige tendens kommer til at fortsætte nogen tid endnu, lyder det fra professor ved Aalborg Universitetshospital Henrik Nielsen.

- Det er ny rekord - og forventeligt. Forstået på den måde, at når vi ser fra 1. december og så fremad, er vi vel stort set i stigende tal fra dag til dag. Både på, hvor mange der er testet postiv, og hvor mange der er indlagt.

Trods regeringens skrappe restriktioner, der blev indført i 38 kommuner onsdag, vil tallene blive ved med at stige.

- Det er ligesom, hvis man bremser på motorvejen. Der stopper man heller ikke lige med det samme. Der går minimum syv dage og måske helt op til 14 dage, før man kan se restriktionernes virkning på tallene.

- Og når det kommer til antallet af indlæggelser, tager det endnu længere tid. Her kommer der som minimum til at gå 14 dage, før man kan se en ændring, siger Henrik Nielsen til SE og HØR.

Professoren understreger, at man til gengæld vil kunne se virkningen af restriktionerne meget tydeligt efter den fornævnte rum tid. Hvis altså borgerne overholder reglerne.

Han er dog ikke nødvendigvis enig med regeringens seneste træk, i forhold til restriktioner. Torsdag har regeringen nemlig valgt at indføre yderligere restriktioner i 31 nye kommuner.

- Kunsten, når man laver indgreb, skal være, at man laver det i en pakke og ikke finder på noget nyt hver dag, fordi der kommer nye tal. Det er, som om man reagerer på gårsdagens tal.

- Det er bedre at gøre det hele på én gang i stedet for drypvist, siger han til SE og HØR.

Sponsoreret indhold