Krimi15. august 2023 (opd. 15. august 2023)

Slog til i dag: Syv anholdt i storstilet politiaktion

Flere ældre i København er i deres egne hjem blevet udsat for kyniske tricktyve - nu er de mulige gerningsmænd anholdt
Når først tricktyvene kommer ind i hjemmet, kan de nemt få adgang til værdierne, også de digitale.
Når først tricktyvene kommer ind i hjemmet, kan de nemt få adgang til værdierne, også de digitale.
 Modelfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

En bande bestående af fem kvinder og to mænd er blevet anholdt i forbindelse med en række tricktyverier, hvor ældre borgere i deres egne hjem er blevet ofre.

De syv mistænkte vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Københavns Politi har i dag gennemført anholdelserne på flere adresser i hovedstadsområdet. I forbindelse med anholdelserne blev tre boliger ransaget.

- Det er utrolig skruppelløst at udnytte ældre borgere på den måde, og vi har gennemført en længerevarende, målrettet efterforskning af sagerne.

- Vi kan ikke udelukke, at vi i den kommende tid kan sigte de anholdte for endnu flere forhold, og vi kan heller ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser, lyder det fra vicepolitiinspektør Peter Reisz i en pressemeddelelse om sagen.

Stigende problem

Siden årsskiftet har der været en markant stigning i anmeldelser om tricktyverier i Københavnsområdet. Og efterforskningen afslørede, at de mulige gerningsmænd ofte brugte enslydende metoder.

De ringede på hos de ældre, udgav sig for at være fra hjemmeplejen, forsyningsselskaber eller naboer, der havde brug for hjælp.

Mens en eller to af gerningspersonerne distraherede ofret, for eksempel ved at føre dem ud på badeværelset, benyttede de andre lejligheden til at stjæle kontanter og værdigenstande som smykker.

Sponsoreret indhold