Krimi15. december 2020

Skræmmende stigning: Overborgmester slår alarm

Københavns nye socialdemokratiske overborgmester Lars Weiss opfordrer københavnerne til at stramme sig an
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201201-161407-l_68mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Coronavirussen har for alvor fået fat i hovedstaden.

Hver dag stiger og stiger smittetallet, hvilket er særdeles alarmerende ifølge overborgmester Lars Weiss (S).

- Selv om vi alle trænger til at slippe for corona, så er vi ikke ved slutningen endnu. Desværre. Tværtimod står vi lige nu over for en skræmmende stigning i smitten, som kræver en ekstra indsats fra os alle sammen for at stoppe smittespredningen, siger han i meddelelsen.

Det skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

I sidste uge indførte regeringen en række nye restriktioner i blandt andet København. Men de har endnu ikke har den ønsket effekt.

Dagligt har smittetallet i Danmark ligget mellem 2000 og 3500. Men i den seneste uge er næsten 5000 af dem smittet i København.

Blandt landets kommuner er hovedstaden klart nummer et med 785,9 smittede per 100.000 indbyggere. Det svarer til, at over 0,007 procent af beboerne i København er bekræftet smittet den seneste uge.

Det får nu Københavns overborgmester til opfordre borgerne til at stramme op.

- Derfor opfordrer jeg på det kraftigste til, at vi alle sammen strammer os ekstra an og gør alt, hvad vi kan for at begrænse smitten de kommende dage og hen over julen.

- Også selv om det kræver afsavn for mange af os, siger Lars Weiss.

Københavnerne bør i stort omfang holde sig hjemme og se få mennesker. Ser man nogle, skal det gerne være den samme gruppe.

Sponsoreret indhold