Krimi20. november 2020

Skræmmende fund blandt unge med Covid-19

Næsten 70 pct. af unge eller raske personer med Covid-19, som ellers er i lavrisikogruppen, mærker symptomer i vitale organer fire måneder efter, viser ny studie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/corona3.jpg
 Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Unge eller raske personer, der har været smittet med Covid-19, og som fortsat mærker symptomer længe efter de har været smittet med coronavirus, oplever nedsatte funktioner i et eller flere vitale organer fire måneder efter, de er blevet smittet.

Det skriver bt.dk.

Faktisk er det op til 70 pct. af de unge eller raske, der oplever symptomer. Det viser et britisk studie, som er offentliggjort i British Medical Journal.

Studiet, som ikke er peer reviewed (fagfællesbedømt red.) eller helt færdigt, viser en skræmmende opdagelse.

”Hos unge individder, stort set uden risikofaktorer, forudgående sygdom eller hospitalsindlæggelse, var der betydelig sygdomsbyrde og bevis på svækkelse i hjerte-, lunge-, lever-, og bugspytkirtel fire måneder efter Covid-19”, skriver forskerne.

Blandt de undersøgte 201 personer var der tegn på mild organforstyrrelse i hjertet hos 32 pct., i lungerne hos 33 pct., i nyrerne hos 12 pct., i leveren hos 10 pct., i bugspytkirtlen hos 17 pct. og i milten hos seks pct., skriver BT.

Sponsoreret indhold